Acemi Erler Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

Acemi Erler Yemin Etti

Burdur'da eğitimlerini tamamlayan acemi erler için yemin töreni düzenlendi.

01.12.2017 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da eğitimlerini tamamlayan acemi erler için yemin töreni düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonu'ndaki törende jandarma 369. kısa dönem erler yemin etti.

Törene tekerlekli sandalyesiyle katılan bedensel engelli Ahmet Zeybek de askerlerle yemin etti. Zeybek'e ödülünü ve katılımcı belgesini Burdur Valisi Şerif Yılmaz verdi.

Protokol üyeleri de kışlaya ilk katılan erlere ödüllerini ve katılımcı belgelerini takdim etti. Törende, erler jandarma marşını okundu.

Jandarma Albay Mehmet Çelik, törende yaptığı konuşmada, taşıdıkları üniformanın Türk ulusunun şerefinin simgesi olduğunu belirterek "Yurdumuzun en ücra köşesinde bile jandarmanın birer aynası olduğunuzu unutmayınız." dedi.

Çelik, "Bu kutsal ocakta Atatürkçü düşünce sistemi ışığında aklı ve bilimi rehber edinen gönlü yurt ve yurttaş sevgisiyle dolu milli, ahlaki ve insani değerlere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı, aldığı vazifeyi 'vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır' düsturu ile yerine getiren birer jandarma eri olarak yetiştirileceksiniz." dedi.

Kınalı Ali Destanı kısa filminin de izlendiği, Bucak İsmail Şerife Sarı Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden oluşan mehter takımının gösteri yaptığı törenin sonunda aileler çocuklarıyla bir araya gelip özlem giderdi.

Törene, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı Albay Hakan Tutucu, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal da katıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement