Açıkhava Yaz Oyunları "12. Gece" İle Perdelerini Açtı - Son Dakika
Güncel

Açıkhava Yaz Oyunları "12. Gece" İle Perdelerini Açtı

Açıkhava Yaz Oyunları "12. Gece" İle Perdelerini Açtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın gelenekselleşen "Yaz Oyunları", ''12. Gece'' oyunu ile başladı. Shakespeare'in en beğenilen komedilerinden biri olan "12. Gece", 29 Mayıs Pazartesi günü Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde yaza merhaba dedi.

30.05.2017 14:54  Güncelleme: 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Shakespeare'in en sevilen komedilerinden biri olan 12. Gece'de, ikiz kardeşler Viola ve Sebastian, bir gemi kazasından sonra, birbirlerini öldü sanıp ayrı düşerler. Viola, Illyria dükü Orsino'nun hizmetine girebilmek için erkek kılığına girer. Orsino adına güzel Olivia'ya kur yapmakla görevlendirilir. Olivia ise kardeşinin ölümünden sonra yastadır ve ayağına gelen herkesi geri çevirmektedir, ta ki şimdi erkek kılığındaki Viola'ya aşık olana dek. Bu sırada, Olivia'nın dayısı Tobi, tutucu hizmetkar Malvolio'ya şamatalı bir oyun oynayarak, bu cümbüşlü kimlik yanılması ve karşılıksız aşk hikayesini iyice kızıştırır. William Shakespeare'in yazdığı, Zeynep Avcı'nın dilimize kazandırdığı oyunu Serdar Biliş yönetiyor.

Oyunda; Bennu Yıldırımlar, Berk Samur, Doğan Şirin, Erkan Sever, Ersin Umulu, Eylül Soğukçay, İsmet Şahin, Kubilay Penbeklioğlu, Levent Öktem, Mana Alkoy, Özge Özder, Pınar Aygün, Seda Fettahoğlu, Senan Kara, Tolga Yeter rol alıyor.

"Yaz Oyunları"nda Komik-i Şehir Naşit Bey, Cibali Karakolu, Pollyanna, Ay Işığında Şamata, Şahane Züğürtler adlı oyunlar saat 21.15'de seyirciyle buluşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Açıkhava Yaz Oyunları '12. Gece' İle Perdelerini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement