Acıpayam'da Hayvancılığa Büyük Katkı - Son Dakika
Yerel

Acıpayam'da Hayvancılığa Büyük Katkı

Denizli'nin Acıpayan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, "Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi" (KASDP) kapsamında 70 aileye 140 baş damızlık gebe düve dağıtıldı.

13.07.2011 20:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Acıpayan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, "Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi" (KASDP) kapsamında 70 aileye 140 baş damızlık gebe düve dağıtıldı.

Kaymakam Uğur Kalkar, Acıpayam Hayvan Pazarı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında önceden belirlenmiş 70 aileye kura ile ikişer, toplamda 140 adet damızlık gebe düve dağıtımının yapıldığını bildirdi.

Bölgede her geçen gün gelişmekte olan hayvancılığa yeni bir katkı sağlandığını belirten Kaymakam Kalkar, " Türkiye'de süt üretiminde ilk 10 ilçe içerisinde yer alan ilçemizin büyükbaş hayvan potansiyelini ve süt üretimini daha da yukarılara çıkarma doğrultusunda çalışmalarımız ve projelerimiz devam etmektedir" dedi.

Acıpayam genelinde 41 bin büyük baş hayvana ulaşıldığını ifade eden Kaymakam Kalkar, şöyle dedi:

"Bu sayının yıl sonuna kadar 50 bine ulaşmasını hedefliyoruz. Hayvanlar Apa, Aliveren, Benlik, Bedirbey, Çakır, Çiftlik, Corum, Güney, Gümüş, Olukbaşı, Ovayurt, Ören köyleri ile Alaattin, Darıveren, Dodurgalar, Kelekçi, Kumafşarı, Yassıhüyük, Yazır ve Yeşilyuva beldelerindeki ailelere dağıtıldı. Hepsine hayvanların uğurlu gelmesini, bol üretimde bulunmasını diliyorum. "

Gebe düve dağıtımı yapılan ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar da, geçimlerini temin etmeye yönelik olarak yapılan bu yardımlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, başta Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar'a, Acıpayam SYDV yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Törene, İlçe Tarım Müdürü Yılmaz Çelikten, Acıpayam SYDV Müdürü Hüseyin Orakoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Hilmi Coşkun, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Acıpayam'da Hayvancılığa Büyük Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement