Adana Atatürk'ün Adana'ya Gelişinin Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Adana Atatürk'ün Adana'ya Gelişinin Yıldönümü Kutlandı

Atatürk'ün Adana'ya gelişinin yıldönümü kutlandıBüyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 95'inci yıldönümü törenle kutlandı.

15.03.2018 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk'ün Adana'ya gelişinin yıldönümü kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 95'inci yıldönümü törenle kutlandı.

Atatürk'ün Adana'ya gelişi dolayısıyla merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'nda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, 10.Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Günaydın, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri ve mülki erkan, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

TREN KARŞILANDI

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından törene katılanlar, Atatürk Caddesi üzerinden İstasyon Meydanı'na yürüdü. Protokol üyeleri, Adana Tren Garı'nda 15 Mart 1923'te Atatürk'ün Adana'ya trenle gelişinin canlandırıldığı törene katıldı. Atatürk fotoğrafları ve bayraklarla süslenen trenden inen bir gazi, Türk bayrağını öperek Vali Yardımcısı Aydın'a sundu. Aydın da bayrağı öperek teslim aldı.

'ADANA, ATATÜRK'TÜR'

Adana Garı önündeki törende konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin egemenlik ve bağımsızlık planlarını Adana'da yapmıştır. Türk vatanının kurtuluş meşalesini Adana'dan yakmış, bunu da 'Efendiler, bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur' diye belirtmiştir. Atatürk Adana'yı çok sevmiştir. Yiğitliğine, delikanlılığına hasta olmuştur. Adana, Atatürk'ün ilham kaynağı olmuştur. Adana, bizzat Atatürk'ün kendisidir dedi.

Adana Atatürk\'ün Adana\'ya Gelişinin Yıldönümü Kutlandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Atatürk'ün Adana'ya Gelişinin Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement