Adana'da Atatürk Konserle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Adana'da Atatürk Konserle Anıldı

Adana\'da Atatürk Konserle Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76'ncı yıl dönümünde Adana'da sevdiği türkü ve şarkılardan oluşan konserle anıldı.

10.11.2014 13:45  Güncelleme: 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76'ncı yıl dönümünde Adana'da sevdiği türkü ve şarkılardan oluşan konserle anıldı.

İlk anma etkinliği, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene Vali Mustafa Büyük, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Bahadır Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, askeri ve sivil protokolün yanında, İncirlik Üssü'nde görevli ABD'li askerler de katıldı. Törende çelenkler sunuldu, Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ATATÜRK ROZETİ DAĞITILDI

Atatürk, Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen törenle de anıldı. Vali Mustafa Büyük, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Tümgeneral Bahadır Köse, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile çok sayıda asker, öğrenci, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı törende, salon 'Atatürk Çiçeği' ile süslendi. Atatürk fotoğraflarından oluşan serginin de açıldığı törene katılanlara, Atatürk rozeti dağıtıldı. ÇÜ öğrencileri adına Mehmet Menekşe'nin konuşma yaptığı törende öğrenciler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okunurken, ayağa kalkıp eşlik etti.

ALKIŞLANDILAR

Atatürk'ün askeri kişiliği üzerine Topçu Kurmay Binbaşı Engin Türkmen'in konuşma yaptığı törende Yard. Doç. Dr. Erdem Çanak da, Atatürk'ün Adana anılarıyla ilgili sunum gerçekleştirdi. Törende 6'ıncı Mekanize Piyade Tümeni Bölge Bandosu, ÇÜ Devlet Konservatuvarı Akademic Quartet Grubu ve ÇÜ Kültür Müdürlüğü Halk Müziği Topluluğu, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküler ile marşları seslendirdi. Konserde, 6'ıncı Mekanize Piyade Tümeni Bölge Bandosu'na ÇÜ Devlet Konservatuvarı Lisans 3'üncü sınıf öğrencisi Deniz Büyükdeveci de, tek kadın sanatçı olarak fagot ile eşlik etti. Duygusal anların yaşanmasına neden olan konserin sonunda, dinleyiciler sahnedekileri uzun süre alkışladı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Atatürk Konserle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement