Adana Şehitler Toprağa Verildi-1 - Son Dakika
Güncel

Adana Şehitler Toprağa Verildi-1

Adana Şehitler Toprağa Verildi-1

Diyarbakır'da şehit düşen 6 askerden jandarma erler Fatih Yeniay ile Kadir Görgülü'nün cenazeleri Adana'da son kez baba evlerine götürüldü.

19.02.2016 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da şehit düşen 6 askerden jandarma erler Fatih Yeniay ile Kadir Görgülü'nün cenazeleri Adana'da son kez baba evlerine götürüldü. Merkez Seyhan İlçesi Anadolu Mahallesi'ndeki evine getirilen Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Kadir Görgülü'nün cenazesini gören yakınları gözyaşlarına boğulurken baba Süleyman Görgülü fenalık geçirdi. Mardin'in Midyat İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Fatih Yeniay'ın cenazesinin Bey Mahallesi'ne getirilişi sırasında polis zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi aldı. Çevik Kuvvet ekiplerinin de önlem aldığı sokakta cenaze aracının kapısı açıldı ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sokakta toplanan gruplarda da 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

Evlerinde bir süre bekletilen cenazeler ardından Sabancı Merkezi Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana Valisi Mustafa Büyük, milletvekilleri, 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, askeri yetkililer, aileleri ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Ayrı ayrı kılınan cenaze namazının ardından şehitler, götürüldüğü Asri Mezarlıktaki Şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi.

YAVRUM SENİ BÖYLE Mİ GÖNDERDİM?

Ankara'daki patlamada şehit olan Ali Öztaş'ın cenazesi ise son kez merkez Çukurova İlçesi Belediyeevleri Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Öztaş'ın yakınları gözyaşlarına boğulurken, ismi öğrenilemeyen teyzesi cenaze aracına binip yeğeninin tabutuna sarılıp gözyaşına boğuldu. Anne Miyeser Öztaş, "Yavrum seni böyle mi gönderdim? Ben beni sapasağlam göndermiştim oğlum" diye ağıt yaktı. Cenaze, daha sonra Sabancı Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından götürüldüğü Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Şehitler Toprağa Verildi-1 - Son Dakika


Advertisement