Adıyaman'da Facianın Eşiğinden Dönüldü - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Facianın Eşiğinden Dönüldü

Adıyaman\'da Facianın Eşiğinden Dönüldü

Adıyaman’da virajı alamayan pancar yüklü TIR önce petrol istasyonuna, sonra da lokantaya daldı.

28.09.2015 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da virajı alamayan pancar yüklü TIR önce petrol istasyonuna, sonra da lokantaya daldı.

Kaza, Adıyaman- Gölbaşı karayolu Börgenek köyü rampasındaki virajda gece meydana geldi. Adıyaman'dan Gölbaşı istikametine seyir halinde olan Mehmet Ergin yönetimindeki 06 DP 4134 plakalı TIR, Börgenek köyü rampasında virajı alamayarak yol kenarındaki petrol istasyonuna girdi. Yan yatan TIR, petrol istasyonundaki pompaya çarptı. Çarpmaya rağmen durmayan TIR yaklaşık 50 metre ileride bulunan lokantaya kadar sürüklenerek içeri girdi. TIR'da yüklü yaklaşık 20 ton şeker pancarı istasyona ve lokantaya savruldu.

15-20 kişinin petrol istasyonunda olduğu esnada meydana gelen kazada herkes bir tarafa kaçıştı. Kazada istasyon sahibi Osman Taş'a, çarpmanın etkisiyle fırlayan sert bir cisim isabet etti. Kazada TIR Sürücüsü Mehmet Ergin ve Osman Taş hafif şekilde yaralandı. Yaralılar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Lokanta tamamen kullanılmaz hale gelirken, tüm cam ve vitrin kırıldı. TIR'ın bir kısmı lokantanın içerisine kadar girdi. Kazada ayrıca fırlayan bir şeker pancarı istasyonda bulunan otomobilin arka camını kırdı.

Yaşanan kaza, petrol istasyonunun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Petrol istasyonunda patlama olmaması ve lokantanın bayram nedeniyle kapalı olması can kaybını önledi.

"VİRAJDA SÜREKLİ KAZALAR OLUYOR"

Börgenek köyü rampasındaki virajda sürekli kaza olduğunu belirten vatandaşlar, istasyona defalarca araç girdiğini dile getirdiler. Börgenek köyü sakinlerinin ve istasyon sahibinin virajın düzeltilmesi için Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne dilekçe verdikleri öğrenildi.

Petrol istasyonu çalışanlarından Nurettin Akın, "Burada günlük kaza oluyor. İki günde bir kamyonlar virajı alamıyor, takla atıp geliyor. Sözde bu virajı 10 yıldır yapacaklar ama bir türlü burayı düzeltemediler. Hızını alamayan dönüyor geliyor petrole giriyor. Bu kaçıncı giriş? Biz burada can havliyle çalışıyoruz" dedi.

Görgü tanığı Kenan Ekici adlı vatandaş ise "Tam oturacaktım, baktım kamyon geldi. Virajı alamadı tam petrol girişinde sürücü frene bastı ama direk pompaya çarpıp, yan yatıp lokantanın içine girdi. Burada 15-20 kişi falan vardı" dedi.

İstasyon çalışanı Hüseyin Akın ise dinamit patlaması gibi bir ses geldiğini, istasyonda bulunan herkesin bir yerlere kaçıştığını belirtti.

Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Facianın Eşiğinden Dönüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement