Adıyaman'da Sağlıkçılardan Teröre Tepki - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Sağlıkçılardan Teröre Tepki

Adıyaman\'da Sağlıkçılardan Teröre Tepki

Adıyaman'da, sağlık çalışanları yaptıkları basın açıklamasıyla terör saldırılarını kınadı.

28.10.2015 14:24

Adıyaman'da, sağlık çalışanları yaptıkları basın açıklamasıyla terör saldırılarını kınadı.

Öğle saatlerinde Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Erdoğan Öz, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Fatih Doğan, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Burhan Kömüroğlu ile sağlık çalışanları terör eylemlerini kınadı.

Grup adına konuşan Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Haziran ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarda sağlık çalışanları, ambulanslar ve hastanelerin de hedef alındığını söyledi. Bu süreçte 3 sağlık çalışanının terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybettiğini belirten Taş, şöyle dedi:

"Aile hekimimiz Doktor Abdullah Birol'un memleketi Diyarbakır'da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şehmuz Dursun memleketleri Şırnak'ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi. Sağlık hizmeti aksatılmaya çalışıldı. Son olarak Hakkari Şemdinli'deki devlet hastanemiz bombalı saldırı sonucu, neredeyse kullanılmaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli'de bizlerden sağlık hizmeti bekleyen halkımız gördü. Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımıza hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması, asla kabul edilemez." - Adıyaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Sağlıkçılardan Teröre Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement