Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Gölbaşı'nda İlköğretim Haftası törenle kutlandı.

21.09.2012 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı'nda İlköğretim Haftası törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Ali Edip Budan, Şehit Ahmet Demir İlköğretim Okulu'nda devam eden törende, çocukların duyduğu okul heyecanının tüm velilerde ve eğitimcilerde de olması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında kayıt döneminde yaşanan olumsuzluklara da değinen Budan, öğrenci velilerinin çocuklarını istedikleri okulda ve istediği öğretmenin okutması için değişik yollara başvurduğunu belirtti. Bunun bütün eğitim camiasına yapılan bir haksızlık olduğunu aktaran Budan, bu durumun okula daha yeni başlayan çocuklara dürüstlük konusunda çok kötü örnek teşkil edeceğini ifade etti.

Budan, yeni eğitim ve öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diledi.

Programda öğrenciler tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

-Tut'da İlköğretim Haftası

Tut'ta da İlköğretim Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tören, Belediye Başkanı Mehmet Akat, Milli Eğitim Müdürü Oktay Yiğit, kurum amirleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Merkez İlköğretim Okulu'nda devam etti.

Kaymakam Ramazan Kendüzler, törendeki konuşmasında, çocukların gözlerinde okulların açılmasının heyecanı, umudu ve başarma azmini gördüğünü belirtti.

Bu yıl göreve başlayacak öğretmenlere de başarılar dileyen Kendüzler, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Milli Eğtim Müdürü Oktay Yiğit ise ilköğretimin amacının öğrencilerin vatanını ve milletini seven, kendine, ailesine, topluma ve insanlara yararlı olarak bilgi donanımına sahip yurttaşlar olarak yetiştirmek olduğunu dile getirdi.

Törende günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, şarkılar söylendi.

Kaymakam Kendüzler ve Milli Eğitim Müdürü Yiğit daha sonra Tut Lisesi konferans salonunda öğretmenlerin sorunlarını dinledi.

Muhabir: Emin Tezerdi

Yayıncı: Sevil Çelik - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement