Adıyaman, Şehidini Alkış ve Zılgıtlarla Karşıladı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman, Şehidini Alkış ve Zılgıtlarla Karşıladı

Adıyaman, Şehidini Alkış ve Zılgıtlarla Karşıladı

Bingöl'de, teröristler tarafından döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan polis Murat Toprak, memleketinde toprağa verildi.

17.09.2012 13:15  Güncelleme: 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de, teröristler tarafından döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan polis Murat Toprak (25), memleketi Adıyaman'ın Kahta ilçesi Narsırtı köyünde toprağa verildi.

Köye getirilen şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu köyün girişinde bekleyen polislerin selamıyla karşılandı. Baba evine götürülen şehidin tabutunu yakınları ve vatandaşlar alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Anne Bedriye Toprak, tabutu görmek isteyince cenaze aracının kapısı açılarak acılı anneye, çocuğu son kez gösterildi. Burada ağlayan kadınları sakinleştirmeye çalışan bayan polis memurları gözyaşlarına boğuldu.

Bekar ve üç yıllık polis memuru Murat Toprak'ın baba evinde feryatlar yükseldi. Baba Ramazan Toprak, gözyaşlarına hakim olarak metanetini korudu.

Türk Bayrakları ile süslenen Narsırtı köyü, şehidini dualar ve gözyaşları ile uğurladı. Tekbir ve sloganlar eşliğinde omuzlarda taşınan şehit cenazesine katılan binlerce kişi teröre lanet yağdırdı.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit polis Murat Toprak, köy mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Cenaze törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Metiner, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Adıyaman Emniyet Müdür Vekili Erol Etlik, Kahta Kaymakamı Metin Esen, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, polis teşkilatı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasiler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adıyaman, Şehidini Alkış ve Zılgıtlarla Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement