Adıyaman Valisi Sodan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Valisi Sodan Açıklaması

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, İl Özel İdaresi tarafından uygulanan Beşpınar Rekreasyon Projesi'ni hayata geçirmeye başladıklarını söyledi.

22.06.2012 18:41

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, İl Özel İdaresi tarafından uygulanan Beşpınar Rekreasyon Projesi'ni hayata geçirmeye başladıklarını söyledi.

Sodan, Sado dinlenme tesislerinde düzenlenen basın toplantısında, projeyi tanıttı.

Projenin sonuna gelindiğini belirten Sodan, Adıyaman'ın her geçen gün gelişerek büyüdüğünü ve yeşil alanlara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Sodan, şunları kaydetti:

"Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından Beşpınar mesire alanında uygulanan rekreasyon projesi bitme aşamasına gelmiştir. Projenin hayata geçmesi ile birlikte söz konusu alanda anfi tiyatro, lokanta, kır kahvesi, büfeler, kafeler, çocuk oyun alanları ve sıra gecelerinin yapılabileceği Adıyaman mimarisine uygun örnek bir ev tasarlanmıştır. Abuzer Gaffari ziyaretinin bulunduğu Beşpınar mesire alanında bin 300 dönümlük arazi üzerinde büyük bir dinlenme ve piknik alanı kuracağız. Bu projenin hedefi ilimizde mevcut yeşil alanları korumak ve dinlenme alanlarını sayıca artırmaktır. Bu proje içerisinde şelaleler, yapay göletler, yöresel hayvan yetiştirme ve bakım üniteleri, spor kompleksi, hobi bahçeleri, at gezi parkuru, patika yollar, araç yolları ve araç otoparkları, Adıyaman'a özgü tarihi kültürel değerlerin sergileneceği alanlar, açık hava sineması, belirli noktalarda spor egzersizleri için kondisyon aletlerinin bulunduğu fitness alanlar ve turizm danışma merkezleri oluşturulacak."

İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan ise konuşmasında, bu projenin Adıyaman için bir mega proje olduğunu, Adıyaman'ın bu tür projelere ihtiyacı olduğunu ve bu tür projelerin çoğalarak ilin kırsal kesimlerine de yayılması gerektiğini söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu da insanların hafta sonu ailesi ve çocuklarıyla rahat bir şekilde zaman geçirebileceği mekana ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "İşte bu projenin hayat geçirilmesiyle birlikte insanlarımızın bu isteklerine cevap verilmiş olacak. Bu projenin hayat geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Hakan Furkan

Yayıncı: Zeynep Yücetaş - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman Valisi Sodan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement