Adnan Bulut Silivri Aydınların Rehin Alındığı Yerdir - Son Dakika
Güncel

Adnan Bulut Silivri Aydınların Rehin Alındığı Yerdir

Adnan Bulut Silivri Aydınların Rehin Alındığı Yerdir

Faili Meçhul Cinayetler Ve Uğur Mumcu" Konulu Panele Konuşmacı Olarak Katılan Gazeteci Adnan Bulut, Faili Meçhul Cinayetler Aydınlatılmadan Türkiye'nin Önünü Göremeyeceğini Söyledi.

25.01.2011 20:30  Güncelleme: 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümünde CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "faili meçhul cinayetler ve uğur mumcu" konulu panele konuşmacı olarak katılan gazeteci adnan bulut, faili meçhul cinayetler aydınlatılmadan türkiye'nin önünü göremeyeceğini söyledi. Bulut konuşmasında, "Faili meçhulleri aydınlatmanın yeri Silivri değildir. Silivri bir zulümhanedir, aydınların rehin alındığı yerdir" dedi.

"Faili Meçhul Cinayetleri Aydınlar Sorgulayacak"

Türkiye'nin geçmişiyle hesaplaşması gerektiğini belirten gazeteci Adnan Bulut, bu yüzleşmenin AKP aracılığıyla olamayacağını söyledi. AKP'nin tutumunu eleştiren Bulut, "Faili meçhuller Türkiye'nin ayıbıdır. Bu cinayetler aydınlatılmadan ülke önünü göremez. Türkiye bu faili meçhul denen illetle hesaplaşmalı. Uğur Mumcu'nun dışında, Bedri Karafakioğlu'lar, Bahriye Üçok'lar, Muammer Aksoy'lar, Turan Dursun'lar var. Güneydoğu Anadolu'da işlenen faili meçhul cinayetler var.

İsmail Bahçeci var, benim sınıf arkadaşım. Götürdü, katlettiler arkadaşımı, kendisi ile ilgili herhangi bir iz bulunamadı. Söylediğim gibi, Türkiye geçmişiyle hesaplaşacak, faili meçhulleri aydınlatacak ve bunun üzerinden yeni bir gelecek kuracak. Ama bu hesaplaşma Silivri'de olmayacak, bu hesaplaşmayı AKP yapmayacak. Geçmişiyle yüzleşmesi gerekenler, AKP'liler değildirler. Türkiye aydınlarıyla, demokrat insanlarıyla faili meçhulleri sorgulayacak" diye konuştu.

"Yalan Bunlar, Bunlar Zırva"

Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılamamasının Türkiye'nin ayıbı olduğunu ifade eden gazeteci Bulut, "Şu anda Ergenekon diye uydurma bir örgüt yarattılar, sözde Türkiye'nin geçmişini sorguluyorlar, faili meçhulleri aydınlatacaklarını iddia ediyorlar. Yalan bunlar, bunlar zırva. Bunlar Türkiye'nin belleğini silmeye yönelik faşist hareketlerdir, emperyalizmin kurgusudur. Bu yüzden Uğur Mumcu'ya yönelik hain suikast halen aydınlatılamadı. Bu Türkiye'nin ayıbıdır" dedi.

"Okkan'ın Hayali Mumcu Cinayetini Aydınlatmaktı"

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken hain bir suikast sonucu katledilen ve Türkiye'nin faili meçhul cinayetleri arasında yerini alan Gaffar Okkan cinayetinin de aydınlatılamadığını belirten gazeteci Adnan Bulut, "Katledilmeden bir veya iki yıl önce Gaffar Okkan ile Diyarbakır'da oturduk, bana bir hayalinden bahsetti. Okkan'ın en büyük hayali Uğur Mumcu suikastını aydınlatmaktı. Ama ne yazık ki Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümünde, kimin tertibi olduğunu bilmediğimiz bir şekilde Okkan'ı da katlettiler.

Gaffar Müdür bana demişti ki, "Uğur Mumcu katliamında kullanılan bomba ile Batman'da sivillere karşı kullanılan bombanın maddesi de, düzeneği de aynıdır. Bunu takip edersek oraya ulaşırız"… Bir sene sonra yok edildi. O yüzden faili meçhuller ile başladım. Faili meçhulleri aydınlatmanın yeri Silivri değildir. Silivri bir zulümhanedir, aydınların rehin alındığı yerdir" diyerek sözlerine son verdi.

Gazeteciler Kemilcan Kamal ve Tuncay Mollaveyisoğlu'nun da konuşmacı olarak katıldığı paneli CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra yaklaşık 300 partili izledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Adnan Bulut Silivri Aydınların Rehin Alındığı Yerdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement