Afgan kız çocuğu, anne-babasını katleden Taliban militanlarını öldürdü - Son Dakika
Dünya
BBC

Afgan kız çocuğu, anne-babasını katleden Taliban militanlarını öldürdü

Afganistan'da 16 yaşındaki kız çocuğu bir gece vakti evlerini basarak anne ve babasını katleden Taliban militanlarından ikisini öldürdü.

22.07.2020 09:43  Güncelleme: 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın Gur vilayetinde bir kız çocuğu, evlerine saldıran iki Taliban militanını öldürdü. Saldırıda anne-babasını kaybeden Kamar Gul adlı çocuk, evlerindeki Kalaşnikofla birkaç militanı da yaraladı.

Valilik Sözcüsü Muhammed Aref Aber'in açıklamasına göre, Gerive köyündeki olay 17 Temmuz'da meydana geldi. 40 kadar Taliban militanı, gece 01.00 sıralarında, Gul'un hükümet yanlısı olmakla suçladıkları babasını bulmak için köyü bastı. Aber'e göre militanlar önce kapıyı açmayan Gul'un annesini öldürdü. Daha sonra içeri giren saldırganlar Gul'un babasın da acımadı.

EVDEKİ KALAŞNİKOFLA ATEŞ AÇTI

Valiliğe göre anne-babasının öldürülmesine tanık olan 16 yaşındaki Gul, evlerindeki Kalaşnikofu bularak militanlara karşılık verdi. İki Taliban militanı öldü, bazıları da yaralandı. Köye daha sonra daha kalabalık bir grupla gelen Taliban militanlarının köylüler ve yerel milisler tarafından püskürtüldüğü açıklandı. Aref Aber, Kamar Gul ve 12 yaşındaki kardeşi Habibulllah'ın saldırıda yara almadıklarını ve güvenli bir yere götürüldüğünü açıkladı.

SOSYAL MEDYADA KIZ ÇOCUĞUNA DESTEK

Sosyal medyada birçok kişi Gul'ün cesaretini övdü, çocuğun Kalaşnikoflu fotoğraflarını paylaştı. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani çocukları başkanlık sarayına davet etti. Ülkede Taliban'un devrildiği 2001 yılından bu yana en az 100 bin Afganın saldırılarda hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Militanlar sık sık, güvenlik güçleri ve hükümete muhbirlik yapmakla suçladıkları kişileri hedef alan bu tür baskınlar düzenliyor. Taliban'ın Kabil'le barış müzakerelerini kabul etmesine son dönemde saldırılarını yoğunlaştırdığı haber veriliyor.

Afgan kız çocuğu, anne-babasını katleden Taliban militanlarını öldürdü
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Afgan kız çocuğu, anne-babasını katleden Taliban militanlarını öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • müjdat: helal olsun. 13 1 Yanıtla
  • Çağatay: Bu kızı alnından öpmek lazım, işte olay budur, korkunun ecele faydası yok, halk bu adilere hep bunu yapsa taliban maliban kalmazdı. 12 1 Yanıtla
  • Amedli21_7. Kolordu: Bu Afganlar gerçekten cesur savaşçılar. Saygı duyuyorum hepsine. 8 1 Yanıtla
  • diyojen: PİYONLAR yıkılır vezirler SARSILIR şahlar ayak da KALIR. 5 0 Yanıtla
  • ELF: helal olsun... 1 0 Yanıtla
  • helal olsun: kardeşimie 1 0 Yanıtla
  • cino: özbek olsa gerek. Gul değil, Gül olacak. Türkçe 0 0 Yanıtla
  • FARUK : iyi yapmış ,annesinin babasının intikamını almış 0 0 Yanıtla
  • Silahçı: O yuzden bireysel SILAHLANMA ya evet 0 0 Yanıtla
  • SB: Afganlar kadınıyla erkeğiyle namuslu onurlu insanlar zaten... 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
BBC

Advertisement