Afyonkarahisar'da Bayramlaşma Töreni - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Bayramlaşma Töreni

Afyonkarahisar\'da Bayramlaşma Töreni

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde protokol üyeleri verdikleri ortak mesajda Kurban Bayramı'nın tüm dünya Müslümanlarına birlik ve beraberlik getirmesi dileğinde bulundu.

15.10.2013 18:05

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde protokol üyeleri verdikleri ortak mesajda Kurban Bayramı'nın tüm dünya Müslümanlarına birlik ve beraberlik getirmesi dileğinde bulundu.

Kentte gerçekleştirilen bayramlaşma töreni Taş Medrese'de yapıldı. Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Gökhan İsmet Gülmez, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, daire müdürleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile basın kuruluşları sahipleri katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bayramın birlik ve beraberlik içerisinde kutlanması gereken önemli günlerden biri olduğunu söyledi.

"İNŞALLAH DAHA İYİYE GÜZELE GİDERİZ"

Bayramın bütün dünya Müslümanlarına barış ve kardeşlik getirmesi temennisinde bulunan Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: "Bayramlar ülkemizin çimentosu, birbirimize kaynaştıran güzel bir dini emirdir. Bayramlar sadece kurban kesmek ya da oruç tutmak değil, küslerin barışması, fakir, fukaranın hatırlanması, büyüklerimizin ziyaret edilmesi, hatta ölmüşlerimizin kabirlerinde yad edilmesi bakımından anlamlı günlerdir. Bu duygular bize mahsus adetlerdir. Ancak, dışarıya İslam alemi olarak çok kötü bir görüntü veriyoruz. Yani öyle bir haldeyiz ki Allah Allah bağıran Allahuekber diye bağıran insanlar yine bir Allahuekber diyen insanı kesiyor ya da öldürüyor. Yani ölen de Allahuekber diye bağırıyor, öldüren de."

İslam'ın barış dini, kardeşlik dini olduğunu anlatan Balkanlıoğlu, şunları söyledi: "Hem İslam'ın doğru dürüst yaşandığı az çok demokrasinin bulunduğu insan haklarına saygıda bir çok eksik ve kusura rağmen gene diğerlerine göre çok daha iyi durumda bulunan bir İslam ülkesi beldesi neresi dendiğinde gene Türkiye akla geliyor. Bu anlamda milletimizin bu hasletinden dolayı onur ve gurur duyuyoruz. İnşallah çok daha iyiye güzel gideriz."

"İNŞALLAH İSLAM ALEMİNDE BARIŞ HAKİM OLUR"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de bayramların bütün dünya Müslümanlarını birbirlerine daha fazla yaklaştırmaları temennisinde bulundu. Bayramların sevgi, saygı ve hoşgörü olduğunu söyleyen MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz ise, "İnşallah bayramın sevgisi hayatımızda her daim hakim olur. Ancak, İslam alemine son yıllarda baktığımız zaman saygıdan, sevgi ve hoşgörüden bir haber olduğumuzu görüyoruz. İnşallah dualarımızla İslam aleminde istediğimiz manada barış hakim olur."

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da şunları söyledi: "Vatandaşımız ve İslam alemi bugün kurbanını keserek Allah'a olan takvasını gösterdi. Bu güzel topraklarda ayyıldızlı bayrağımızın altında bayramımızı güzel bir şekilde kutluyoruz. İnşallah dünyanın diğer Müslüman toplumları ve ülkelerinde de bayram güzel bir şekilde kutlanır."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri törene katılanlarla tek tek bayramlaştı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Bayramlaşma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement