Afyonkarahisar'da Çocuk Evlerinde Kalan Gençlerin Eğitim Başarısı Göz Dolduruyor - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Çocuk Evlerinde Kalan Gençlerin Eğitim Başarısı Göz Dolduruyor

Afyonkarahisar\'da Çocuk Evlerinde Kalan Gençlerin Eğitim Başarısı Göz Dolduruyor

Aile ve Sosyal Politikalar Afyonkarahisar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Mustafa Lafcı, kentte bulunan 13 çocuk evinde kalan kimsesiz gençlerin başta LYS olmak üzere, eğitimde önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

30.07.2013 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Afyonkarahisar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Mustafa Lafcı, kentte bulunan 13 çocuk evinde kalan kimsesiz gençlerin başta LYS olmak üzere, eğitimde önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

Konu hakkında bir basın açıklaması yapan Lafçı, çocuk evlerinin kurulmasındaki amacın, kendine güvenli, geleceğe umut ve güvenle bakabilen, arkadaşlık, komşuluk gibi toplumsal yaşamın gerektirdiği kavramları tanıyarak öğrenebilen, toplumla iç içe yaşayarak toplumsal gerçekleri öğrenen ve ayakları üzerine basabilen bir gençlik yetiştirmek olduğunu kaydetti. Afyonkarahisar'da ilk çocuk evi projesinin 2009 yılında 8 çocuk kapasiteli ilk kurulan ev ile hayata geçirildiğini hatırlatan Lafçı, 2012 yılına gelindiğinde ise bu rakamın 13 olduğunu söyledi. Çocuk evi modelinin başta eğitim olmak üzere sosyal alanlarda da olumlu sonuçlar vermeye başladığını dile getiren Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Mustafa Lafcı, "Kentimizde açılan çocuk evlerinin kuruluşlardan uzak olması çocuklarımızın evleri daha çok sahiplenmelerine ve daha çabuk sosyalleşebilmelerine katkıda bulunduğu, ilimizdeki yaşanan komşuluk ilişkilerinin metropollere göre daha sıkı bağlar içinde olduğu, komşuluk ilişkilerinin çocuklarımızın psiko-sosyol gelişimlerinde daha önemli katkı sağladığı, çocuklarımızın apartmanlarda yaşayan halk tarafından daha fazla benimsenmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde evde kalan çocuklarımız özel okul ve özel dershanelerden de faydalanmaya başlamıştır. Üç çocuğumuz halen özel okullar da eğitimine devam etmektedir. Her eğitim öğretim yılında çocuklarımız derslerine destek amaçlı özel dershaneler tarafından ücretsiz okutulmaktadır" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Çocuk Evlerinde Kalan Gençlerin Eğitim Başarısı Göz Dolduruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement