Afyonkarahisar'da "Panorama Kocatepe 1922" Sergisi - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da "Panorama Kocatepe 1922" Sergisi

Anıtkabir'deki "Büyük Taarruz Panoraması"nın yüksek çözünürlükte çekilen panoramik fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı

03.11.2013 15:20

Anıtkabir'deki "Büyük Taarruz Panoraması"nın yüksek çözünürlükte çekilen panoramik fotoğraflarının yer aldığı "Panorama Kocatepe 1922" isimli serginin açılışı gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Akgün Corav, Afyonkarahisar Şehirlerarası Otobüs Terminali AŞ'de (AFTAŞ) vatandaşların beğenisine sunulan sergide yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'ın en büyük değerinin Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığı kutsal topraklar olduğunu söyledi.

Bu önemli değerin, Türkiye'ye ve yurt dışına tanıtılması gerektiğini vurgulayan Corav, şöyle konuştu:

"Bizler bu büyük zaferi her yıl 25-30 Ağustos tarihleri arasında kutluyoruz. Zaman zaman da bu kutlamaları 'daha güzel nasıl yaparız' ve 'insanların katılımını nasıl artırabiliriz' diye toplantılar yapıyoruz. Ülkemize bu değeri sunmak ve kurtuluş savaşımızı hatırlatmak üzere yapılan Panorama Kocatepe 1922 isimli çalışma ilimiz ve ülkemiz açısından çok önemlidir. Kocatepe'yi tanıtmak, Kurtuluş Savaşı'mızın değerini halkımıza yansıtmak ve hatırlatmak adına 'Panorama Kocatepe 1922' çok büyük katkı sağlayacak. Burası Cumhuriyet'in kazanıldığı ve kurulduğu topraklardır. Burası Kurtuluş Zaferi'nde şehit düşen yiğitlerin yattığı kutsal topraklardır."

Konuşmaların ardından sis, ışık, ses ve lazer kullanılarak yapılan gösteriler davetlilerin beğenisine sunuldu.

Törenin sonunda, davetlilere arpa ekmeği, bulgur çorbası ile üzüm hoşafı ikram edildi.

Törene, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Ürün, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tiyatro ve seslendirme sanatçısı Cahit Şaher, AFTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Altınkaya ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da 'Panorama Kocatepe 1922' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement