Ahmet Reyiz Yılmaz: "Türk Askeri Halep'i Sınırlarımıza Katmalıdır" - Son Dakika
Politika

Ahmet Reyiz Yılmaz: "Türk Askeri Halep'i Sınırlarımıza Katmalıdır"

Ahmet Reyiz Yılmaz: "Türk Askeri Halep\'i Sınırlarımıza Katmalıdır"

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, “Türk askeri Halep’i sınırlarımıza katmalıdır.

21.11.2015 14:36

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Türk askeri Halep'i sınırlarımıza katmalıdır. Halep Türk'tür Türk kalmalıdır" dedi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yazılı bir açıklama yaptı. Yılmaz, "Türk askeri Halep'i sınırlarımıza katmalıdır. Halep Türk'tür Türk kalmalıdır. Suriye de seyirci gibi bekleyemeyiz. Suriye de ortaya çıkan gelişmeler çok tehlikelidir. Bu durum kabul edilemez bir sürece doğru ilerlemektedir. Yıllar önce Kuzey Irak'ta yapılan Türk katliamları unutulmadan aynı etnik temizlik Suriye'de bulunan Türk kardeşlerimize yapılmaktadır" dedi.

"Senaryo aynı Türkmenleri temizleyip Kuzey'de farklı bir kanton oluşturulmak isteniyor" diyen Yılmaz, "Türkiye Irak'ta yaptığı hataları yapamaz. Bu kez geç kalmadan Suriye de bulunan Türkmen Türk kuvvetlerini organize ederek önce Halep Türk toprağına bağlanmalıdır. Sonra bu Suriye göçlerini önlemek için Türk sınırı dışında yaşanabilir güvenlikli bir Türk kontrol bölgesi planlanmalıdır"ifadesini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Türk Askeri Halep'i Sınırlarımıza Katmalıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement