Ai Weiwei İçin Son Günler… - Son Dakika
Güncel

Ai Weiwei İçin Son Günler…

Ai Weiwei İçin Son Günler…

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde devam eden "Ai Weiwei Porselene Dair" sergisi, 15 Nisan Pazar günü sona eriyor.

09.04.2018 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde (SSM), Akbank'ın desteğiyle sanatseverlerle buluşan, çağdaş sanatın en etkin figürlerinden Ai Weiwei'in Türkiye'deki ilk kişisel sergisi "Ai Weiwei Porselene Dair"i ziyaret etmek için son günlere girildi.

Ai Weiwei'in de katılımıyla 12 Eylül'de kapılarını açan ve gördüğü yoğun ilgi nedeniyle planlanan kapanış tarihinden itibaren 2 kez uzatılan "Ai Weiwei Porselene Dair", 15 Nisan Pazar günü son ziyaretçilerini ağırlayacak.

Ai Weiwei'in şimdiye kadar gerçekleştirilen en kapsamlı sergisi olan "Ai Weiwei Porselene Dair", sanatçının porselen çalışmalarına odaklanıyor. Sergi, Çinli sanatçının hem hayat hikayesinin hem de onun el sanatları geleneğine ve sanat tarihine yaklaşımının izlerini taşıyor. Ai Weiwei'in porselen yolculuğunun aşamaları, 1977 tarihli ilk porselen çalışmasından, İstanbul için özel olarak ürettiği yeni işlerine kadar gelen bir süreçten seçilmiş ikonik çalışmalarla temsil ediliyor. Günümüz dünyasıyla ilgili mesajlarını Çin el sanatları aracılığıyla aktaran sanatçının "Ai Weiwei Porselene Dair" sergisi kapsamında yer alan 100'den fazla eseri arasında porselenlerinin yanı sıra video, duvar kâğıdı ve fotoğraflar da bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ai Weiwei İçin Son Günler… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement