Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Stk Temsilcileriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Stk Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Büyüklerin çocuklar adına karar verdiği bir Türkiye değil, çocukların da masaya gelerek kendileri için nasıl bir şey istediklerini ortaya koyacakları bir kültür oluşturmak istiyoruz" dedi.

16.05.2012 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Büyüklerin çocuklar adına karar verdiği bir Türkiye değil, çocukların da masaya gelerek kendileri için nasıl bir şey istediklerini ortaya koyacakları bir kültür oluşturmak istiyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Türkiye Barolar Birliği toplantı salonunda, çocuklarla ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Kalkınma ve beşeri sermayenin temelinin çocuklardan geçtiğini söyleyen Şahin, "Temel hedefimiz çocuk haklarını içselleştirmek, bir davranış moduna dönüştürmek, bir kültür oluşturmak, çocuklarımızın doğuştan gelen haklarını oluşturacak şekilde temel politikaları güçlendirmek, çocuğun katılımcılığını arttırmaktır" diye konuştu.

"Büyüklerin çocuklar adına karar verdiği bir Türkiye değil çocukların da masaya gelerek kendileri için nasıl bir şey istediklerini ortaya koyacakları bir kültür oluşturmak istiyoruz" diyen Bakan Şahin, "Tek tipçi, tepeden inmeci bir yaklaşımla değil. Her bir bireyi kendi evladımız olarak görüp, onların yeteneklerine göre alternatifler oluşturmak ve sosyal devlet olarak bunu destekleyecek mekanizmalar kurmayı düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Bakan Şahin, çocukların aile yanında eğitilmesini çok önemsediklerini vurgulayarak, "Eğer aile çocuğunu yoksulluktan dolayı yurtlara, kurumlara vermek zorunda kalıyorsa biz aile desteği vererek, çocukları anne ve babalarının yanına gönderiyoruz. Biz bu şekilde yaklaşık 8 bin evladımızı ailelerinin yanına gönderdik" şeklinde konuştu.

"HIZLA KOĞUŞ SİSTEMİNDEN ÇIKIYORUZ"

Bakan Şahin, Pozantı Çocuk Cezaevi'nde yaşanan olayların ardından gündeme gelen "Koğuş Sistemi"nden hızla uzaklaştıklarını belirterek, "Sevgi Evleri'ne ve Çocuk Evleri" modellerine geçtiklerini ve bu yeni sistemle beraber çocukların akademik anlamda başarılarının artacağına dikkat çekti. "Birleşmiş Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni ilk imzalayan ülkelerden biriyiz" diyen Şahin, "Çocuk Koruma Kanunu'nu çıkarmış durumdayız ama geldiğimiz noktada vicdanımızı sızlatan 'bu nasıl oluyor' dediğimiz bir takım değişimlerin de olmasını hepimiz kabul ediyoruz. Özellikle çocuk istismarıyla ilgili 'ruh sağlığı bozulmuş mudur' gibi çok garip bir sorunun sorulduğu ve çok zaman kaybedildiği bir TCK'nın hızla değişmesi gerektiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Şahin, rehabilitasyon sisteminin kapsamına giren çocuk koruma sistemiyle ilgili bilgi vererek, "Bir taraftan çocuk haklarını geliştiren bir Türkiye olma noktasında hedefleri olan bir ülkeyiz. Diğer taraftan da koruyucu ve önleyici tedbirleri çok daha radikal alan, olaylar olmadan, testi kırılmadan yapılması gerekenlerin sosyal devlet olarak çok önemli olduğunu biliyoruz" dedi.

AİLE VE SOSYAL DESTEK UZMANLIĞI

Aile sosyal destek uzmanlığı gibi yeni bir projenin pilot aşamasında olduklarını anlatan Şahin, Kırıkkale ve Karabük'te iki ayrı modeli çalışmaya başladıklarını bildirerek, "Bu hafta içerisinde geldiğimiz noktayı bakanlık olarak değerlendireceğiz. Hemen bölgeler arası farklılığı görmek için de farklı bölgelerde bu çalıştığımız modeli yerel bazda değerlendireceğiz. Sonra da Bu sistemi bütün Türkiye'de uygulayacağız" açıklamasını yaptı.

Bakan Şahin, "Aile sosyal destek uzmanlığı sisteminin koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini gören önemli bir sistem olduğunu" ifade ederek, "Her ailenin bir uzmanı olacak. Çünkü sosyal yardımlaşma sistemiyle verdiğimiz çok ciddi bir havuzumuz var. Bilgi ve teknolojiyi kullanarak TÜBİTAK'la beraber kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Ama gördüğümüz başka bir gerçek var; yalnızca ekonomik destek ailenin sorunlarını çözmede yetersiz kalıyor" dedi.

Sözlerini Lübnan asıllı ABD'li şair, yazar ve filozof Halil Cibran'ın

'Çocuklar' şiiriyle tamamlayan Bakan Şahin, şunları kaydetti:

"Bugün yay, ok, okçu bu üçgende her birimize düşen görevleri belirlemek, oku gelişen ve değişen dünya düzeninde en ileriye nasıl atarız, bilim ve aklın irfanında, insanlığın rehberinde çocuklarımızı en ileriye nasıl taşırız. Bunun için beraberiz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Stk Temsilcileriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement