AK Parti 10 Yaşında - Son Dakika
Yerel

AK Parti 10 Yaşında

"Türkiye'deki herkesin aşını, ekmeğini büyütmesi ve kalkınmayı önümüze hedef koyduk.

15.08.2011 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,

" Türkiye'deki herkesin aşını, ekmeğini büyütmesi ve kalkınmayı önümüze hedef koyduk. Bunu nasıl yapacağımızı sorduklarında da 'kaynak Türkiye' dedik. O kaynağın ne kadar doğru bir kaynak olduğunu görüyoruz" dedi.

Şahin, AK Parti'nin kuruluşunun 10. yıl dönümü nedeniyle AK Parti Ordu İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Bakan Şahin, yemeğin ardından yaptığı konuşmada partililere seslenerek, 10 yıl önce 14 Ağustos'ta "hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diye yola çıktıklarını ve "yeter söz de karar da milletindir" dediklerini belirterek, milletin kararını verderek, 'durmak yok AK Parti ile yola devam' dediğini vurguladı.

40 bin kişi üzerinde araştırma yapıldığını, "bir siyasi partiye ihtiyaç var mı, bu siyasi parti nasıl olmalı" diye halka sorulduğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Milletin kendisi olduğu zaman bu mayanın tutacağı, bu kumaşın dokunacağı gözüküyordu. En önemli şey ise bugün dünya lideri dediğimiz, arkasında durduğumuz sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin arkasında durmanın hepimiz büyük onurunu ve şerefini yaşarken, o günün şartlarında bu, milletin kurduğu bir parti oluyor, ismini millet koyuyor, levhasını millet asıyor. "

Şahin, göreve geldiklerinde Türkiye'deki herkesin aşını, ekmeğini büyütmesi ve kalkınmayı önlerine hedef koyduklarını da hatırlatarak, "Bunu nasıl yapacağımızı sorduklarında da 'kaynak Türkiye' dedik. Türkiye'nin kaynağına, insanına güvendik, gençliğine güvendik ve bugün o kaynağın ne kadar doğru bir kaynak olduğunu görüyoruz" dedi.

AK Partinin kurulması ve göreve gelmesiyle birlikte Türkiye'de önemli gelişmelerin de yaşandığını dile getiren Şahin, bunlardan birinin de darbe anayasası yerine sivil ve daha demokratik bir anayasa yapmak olduğunu vurguladı.

Bunun ilk adımını Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde yaptıkları değişikliklerin kapsadığını anlatan Bakan Şahin, yeni dönemde ise hükümet olarak hedeflerinden bir tanesinin de Türkiye'yi yeni bir anayasa ile tanıştırmak olduğunu belirtti.

AK Parti'nin büyük bir ekip olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, bu ekibin çaycısının da, bakanının da, başbakanının da aynı değerde, aynı kıymette olduğunu sözlerine ekledi.

- ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti 10 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement