AK Parti Adana Milletvekili Erdinç, Feke'de - Son Dakika
Yerel

AK Parti Adana Milletvekili Erdinç, Feke'de

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç'in Feke ilçesinde temaslarını sürdürdüğü bildirildi.

06.08.2012 17:59

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç'in Feke ilçesinde temaslarını sürdürdüğü bildirildi.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdinç, Feke temaslarına İlçe Kaymakamı Mehmet Balıkçılar'ı makamında ziyaret ederek başladı. Erdinç, Kaymakam Balıkçılar'dan ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra AK Parti Feke İlçe Başkanı Vahit Todil ve teşkilat mensuplarıyla birlikte Gürümze Köyü Sarıpınar Mahallesi, Süphandere köyü ve Belen köyü sakinleri ile bir araya gelen Erdinç, muhtarlar ve vatandaşlarla görüşerek taleplerini dinledi ve sorunlarına çözüm bulmak için gerekli görüşmeler yaptı.

Vatandaşları yeni çıkan yasalar ve yapılan düzenlemeler hakkında bilgilendiren, özellikle şehit yakınları ve gaziler için yapılan yasal düzenlemenin getirdiği kazanımları anlan Erdinç, şunları kaydetti:

"Yapılan düzenlemeyle şehit olan erbaş ve erlerin anne ve babalarında aranan malullük ve muhtaçlık şartı kaldırıldı. Şehit yakınlarına tanınan bir işe yerleştirme hakkı birden ikiye çıkarılmış, istihdam hakkını kullanabilecekler içerisine şehidin eşi, çocuğu, kardeşinin yanı sıra şehidin anne ve babası da eklenmiştir. Terör nedeni ile şehit veya gazi olmuş erbaş ve erlerin kendilerine veya yakınlarına aylık bağlanırken eğitim durumuna bakılmaksızın maaşlarında iyileştirme yapılmıştır. Böylelikle terör nedeni ile şehit veya gazi olan erbaş ve erlerin aylık hesaplanmasında pozitif ayrımcılık ilkesi gözetilmiştir."

Ziyaretler esnasında Fekeli aşık Eyyübü, Milletvekili Erdinç'e şiirler eşliğinde Feke'nin sorunlarını dile getirdi.

Temasları sırasında Erdinç'e İl Genel Meclisi Üyeleri Burhan Şengün ve Şaban Ulusoy da eşlik etti.

Muhabir: Volkan Kaşık

Yayıncı: Süleyman Tıraş - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Adana Milletvekili Erdinç, Feke'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement