AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün Kilis'te - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün Kilis'te

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ve beraberindeki heyet, Kilis'teki Öncüpınar Konteyner Kenti'nde incelemelerde bulundu.

09.04.2016 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ve beraberindeki heyet, Kilis'teki Öncüpınar Konteyner Kenti'nde incelemelerde bulundu.

Üstün ve beraberindeki heyeti, kamp girişinde Kilis Vali Yardımcısı ve Kamp Yöneticisi Mustafa Ünver Böke karşıladı.

Daha sonra Öncüpınar Konteyner Kenti'ni gezen heyet, yerleşkedeki Zeytin Anaokulu ve Suriyeliler için kurulan Sahra Hastanesi'ni ziyaret etti.

Kampın işleyişi hakkında Böke'den bilgi alan Üstün, ardından Suriyeli misafirlerin mesleki eğitim aldığı sosyal tesisi, mozaik kursu ve sığınmacılar için kurulan çift katlı konteyner evlerde de incelemelerde bulundu.

Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin siyasileri, bürokratları ve sivil toplum kuruluşlarıyla insani konularda dünyaya örnek olduğunu, bunun verilen hizmetlerle açık ve net bir şekilde görüldüğünü belirtti.

Türkiye'de kurulan kampların adeta küçük bir Anadolu ilçesini anımsattığını anlatan Üstün, şöyle konuştu:

"Kaymakamlık, okullar, kurslar, yaşam alanları, camiler, sağlık ve sosyal tesisler, yani bir ilçede ne varsa kamplarımızda da mevcut. Her taraf tertemiz, çocuklar neşeli bir şekilde oynuyor. Burası geçici bir kamp olmasına rağmen adeta kalıcı bir hizmet sunuluyor. Bu çok önemli. Bunun bütün dünyaya örnek olması lazım. İkinci nesil konteyner diyebiliriz. Artık çift katlı dubleks şeklinde yapılmış daha geniş ve ferah. İki odalı mutfağı banyosu ve lavabosu var. Aklınıza ne gelirse mevcut."

Üstün, kampın artık konteynerlikten çıkıp neredeyse kalıcı konut görünümüne kavuştuğunu sözlerine ekledi.

Ziyarete, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Kilis milletvekilleri Hilmi Dülger ve Reşit Polat ile diğer ilgililer de eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün Kilis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement