AK Parti'li Çelik: Akiller 63 Kişiden İbaret Değil - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Çelik: Akiller 63 Kişiden İbaret Değil

AK Parti\'li Çelik: Akiller 63 Kişiden İbaret Değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, elini taşın altına koyan akil insanlara hakaret etmeye hiç kimsenin hakkının olmadığını söyledi.

04.04.2013 15:43  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, memleket meselesinde elini taşın altına koyan akil insanlara hakaret etmeye hiç kimsenin hakkının olmadığını vurgularken, "Elbette Türkiye'de akil insanlar, 63 kişiden ibaret değildir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, memleket meselesinde elini taşın altına koyan Akil insanlara hakaret etmeye hiç kimsenin hakkının olmadığını vurgularken, "Elbette Türkiye'de akil insanlar, 63 kişiden ibaret değildir. Bunlar bir örneklemdir. Birini sen akil bulmazsın başkası bulur" dedi.

Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Marmara Bölgesi milletvekilleri ve teşkilat yöneticileriyle yaptığı toplantıda yeni yapılan bir anketin sonuçlarının da açıklandığını dile getiren Çelik, anket sonuçlarını gazetecilerle paylaştı.

-"AK PARTİ'NİN OYU YÜZDE 52,9"-

KONDA isimli kamuoyu araştırma şirketinin Türkiye genelinde yaptığı anketin sonuçlarına göre, vatandaşların yüzde 52,9'unun, "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna "AK Parti" cevabı verdiğini dile getiren Çelik, anket sonuçlarına göre CHP'nin yüzde 22, MHP'nin yüzde 12,7, BDP'nin yüzde 6,9 diğer partilerin ise yüzde 5,5 civarında olduğunu açıkladı.

AK Parti olarak, ANAR, POLLMARK ve DENGE isimli 3 farklı kamuoyu araştırma şirketine çapraz denetleme yöntemiyle düzenli olarak kamuoyu araştırması yaptırdıklarını söyleyen Çelik, bu anketlerin, her ay Türkiye genelinde yapıldığını anlattı. Çelik, "Bu anketlerde biz gerçek anlamda nabız tutmak, yüzümüze ayna tutmak istiyoruz. Şişirme anketlere hiçbir zaman iltifat etmedik. Ismarlama anketlere, bir partinin oylarını yükseltmeye, bir partinin oylarını düşürmeye yönelik anketlere hiçbir zaman tevessül etmedik, etmeyeceğiz" diye konuştu.

-"ÇÖZÜM SÜRECİ ÖNGÖRÜLEN ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"-

Kısa bir süre önce bir gazetede yer alan ve "AK Partili seçmenlerin sadece yüzde 40'ının çözüm sürecini desteklediği" yönündeki anket sonucunun gerçeği yansıtmadığını da ifade eden Çelik, 21 Mart'taki Nevruz'dan önce Türkiye genelinde yapılan anket sonuçlarına göre çözüm sürecine desteğin yüzde 58 seviyesinde olduğunu söyledi. AK Parti Sözcüsü Çelik, "Mesela Karadeniz'de yüzde 15'e yakın "fikrim yok' diyen insanlar var. Demek ki bu insanların bilgilendirilmesi gerekiyor. Bundan dolayı 5-14 Nisan tarihleri arasında bakanlarımız ve genel başkan yardımcılarımız tarafından Karadeniz'e ziyaretler yapılacak. Yerel basında programlar yapılacak. Açık veya kapalı salon toplantıları yapılacak. Çarşı, pazar gezilerek esnafla mesele paylaşılacak. İlk etapta Karadeniz ve Ege bölgesine bu ziyaretler yapılacak. 21 Mart'tan önce yapılan bu anketler, 21 Mart'tan sonraki somut gelişmelerin ardından kamuoyu desteğinin artacağını tahmin ediyoruz. 21 Mart'tan önceki anketlerde bile "fikrim yok' diyenlerin bir kısmını diğer tarafa bir kısmını da sürece destek tarafına eklediğimizde bile yüzde 64'e varan bir desteğin varlığını öngörebiliriz. Çözüm süreci öngörülen şekilde devam ediyor. Siyasi iradenin iradesiyle başlayan, devletin çeşitli kurumları tarafından yürütülen bu çözüm süreci öngörülen şekilde devam ediyor. Bu sürece katkı sunabilen herkese kapımız da gönlümüz de açıktır ama katkı sunmayanlar da lütfen ateşe benzinle gitmesinler" ifadelerini konuştu.

-"HEYETİ, TAHKİR VE TEZYİF EDEN BAZI YAZI VE BEYANLAR VAR"-

Akil insanlar heyetindeki isimlere yönelik eleştirilere tepki gösteren Çelik, "Heyeti, tahkir ve tezyif eden bazı yazı ve beyanlar var. Bunlar sadece yapanları küçültür. İyi niyetle sadece gönüllülük esasına dayalı olarak, hiçbir menfaat gözetmeden, memleket meselesinde elini taşın altına koyan bu insanlara hakaret etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bunu yapanlar sadece kendi kalitelerini ortaya koyuyorlar" diye konuştu.

Akil insanlar heyetinin "Türkiye'nin birikimi" olduğunu söyleyen Çelik, "Sağdan insanlar var, soldan insanlar var. Müslim var, gayrimüslim var. Sünni var, Alevi var. Burada İslamcı var, burada kadın var. Doğudan var, Batıdan var. Bu 63 kişiye, "siz 63 kişilik bir liste yapın' desek, 63 farklı liste çıkar. Elbette Türkiye'de akil insanlar, 63 kişiden ibaret değildir. Bunlar bir örneklemdir. Birini sen akil bulmazsın başkası bulur" dedi.

Akil insanlar heyetinin, "Damat Ferit Paşa zamanındaki heyet-i nasiha"ya benzetilmesine sert tepki gösteren Çelik, şöyle konuştu:

"Hele hele bazı köşe yazarları cehaletini o kadar açık ediyor ki Osmanlı'daki bütün tamlamalar, müennestir. Bu adamlar bunu da bilmez. Siz daha neyi nasıl yazacağınızı bilmezken, memlekete vereceğiniz aklı kendinize saklayın" dedi.

-"SİZİ NE SEVİNDİRECEK?"-

Muhalefeti, " İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine bile siz sevinmediniz ve buna da kulp buldunuz" diyerek yüklenene Çelik, "İsrail özür diledi ama bir sorun bakalım niye diledi. Kendisine bu iyiliği çok gören bir zihniyet var. Standart&Poor's Türkiye'nin kredi notunu yükseltiyor. Ne kadar olumlu bir gelişme olsa, bundan rahatsız olan bir muhalefet anlayışı var. "Bunlar hepsi iktidarın karnesine artı puanlar getiriyor. İktidarı sallayacak bir şey çıksa da sevinsek' düşüncesindeler. Ülkemiz adına olan olumlu gelişmelerden sevinç duymamız lazım" diye konuştu.

"PKK örgütünün lideri, "silahları susturun' diyor ama "bunun altında ne var' diyorlar. "Daha çok kan dökün' dese bundan mutlu mu olacaksın? Türkiye'nin kredi notunun yükselmesi, İsrail'in özür dilemesi sizi sevindirmiyor. Sizi ne sevindirecek? Devlet adamı sorumluluğuyla hareket etmemiz, lütfen zaaf olarak algılanmasın" şeklinde konuştu. (ANKA/SON)

(ÖZK/OE) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Çelik: Akiller 63 Kişiden İbaret Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement