AK Parti'nin 11. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin 11. Kuruluş Yıldönümü

AK Parti\'nin 11. Kuruluş Yıldönümü

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "AK Parti İktidarı tüm bu yönleriyle tarih yazmıştır."

14.08.2012 13:35

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "AK Parti İktidarı tüm bu yönleriyle tarih yazmıştır. Devrim niteliğinde attığı adımlarla Türk siyasi tarihinin önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Şimdiden araştırma ve tezlere konu olmuştur. Birçok konuda lideriyle, ekibiyle ve teşkilatlarıyla rol model olarak görülmektedir. Güven ve istikrarın sembolü haline gelmiştir" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, AK Parti'nin 11. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında AK Parti'nin ülkenin siyasi, ekonomik ve sosyal yönden kriz üstüne kriz yaşadığı bir dönemde kurulduğuna işaret eden Alparslan, "Medeniyetler beşiği Anadolu'nun, insanının temizliğini, asaletini, gücünü ülke yönetimine daha kuvvetli bir şekilde yansıtmak maksadıyla 'AK Parti' kısa adıyla Türk Siyasetine yeni bir dinamizm kazandırılmak istenmiştir. Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" fikrinden yola çıkarak, yaşayışı, etnik yapısı, inancı, rengi, dili, siyasi görüşü ne olursa olsun sadece insan merkezli bir siyaset yapmak üzere AK Yürüyüşe çıkılmıştır. Bu misyonla hareket edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu AK Parti'nin tam anlamıyla bir Türkiye partisi ve bir dünya partisi olduğunu ve bu vizyonla yolunda ilerlediğini kaydeden Alparslan, AK Parti'nin ayrıca girdiği beş seçimde istikrarla oylarını artırarark çıkan ilk ve tek parti olduğunu söyledi.

"Başından beri yapılması mümkün olmayan şeyler için halka boş vaatlerde bulunmamak, AK Parti'nin ayırt edici özelliklerinden biridir" diyen Alparslan, "Milletimiz, ilk defa sözünün arkasında duran, gerçekten bir hizmetkar gibi milleti için gece gündüz demeden çalışan, gerektiğinde özeleştiri yapabilen, planladığının çok üstünde hizmetleri gerçekleştiren, ülke içinde ve dışında haklarını ve itibarını kuvvetlendiren, samimi bir lider ve siyasi kadroyla karşılaşmıştır. Yunus Emre'nin tabiriyle 'Yaradılanı severiz Yaradan'dan ötürü' mantığıyla hareket eden bir hizmet anlayışıyla muhatap olmuştur" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye, doğru ve disiplinli yürütülen ekonomi politikalarıyla dünyadaki krizlere rağmen büyüyebilmekte ve önünü görebilmektedir. Halkımız ilk kez bu dönemde ekonomik ve sosyal yönden kendine daha çok güvenmeye başlamıştır. AK Parti iktidarında, 'Yol Medeniyettir' anlayışıyla duble yolların yapılması başta olmak üzere Türkiye'nin ulaşım sorunu büyük oranda çözülmüştür. 'Önce sağlık ve insan gibi yaşamak' düşüncesiyle sağlıkta dönüşüm gerçekleşmiş ve insanımız bu anlamda hak ettiği değere kavuşmuştur. 'Eğitim temel dinamiğimizdir' diyerek eğitim ve öğretimde nitelikli adımlar atılmıştır. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanması için maddi-manevi, teknolojik her türlü imkanlar oluşturulmaya çalışılmaktadır. Kentsel dönüşümlerle daha kaliteli yaşam ortamları meydana getirilmektedir. AK Belediyecilik anlayışı hizmette sınır tanınmamaktadır. 'Yeter ki yüreklerde engel olmasın' anlayışıyla engellilerle ilgili pek çok düzenleme yapılmış, haklarına kavuşmaları sağlanmıştır. Ekonomik olarak desteklenmekte, insanca yaşamaları, kendilerinin ve ailelerinin özgüvene kavuşmaları için her türlü çalışma yapılmaktadır. Köklerimizden aldığımız güç ve tecrübeyle huzurlu ve barış içinde bir dünya için dış politikada kendimizden emin, sağlam adımlar atılmış; gündemi belirlenen bir ülke konumundan, gündem belirleyen ve bulunduğumuz coğrafyada mihmandar olan bir ülke konumuna gelinmiş ve hatta dünyadaki birçok meselede Türkiye'nin görüşüne önem verilmeye başlamıştır.

Siyasette önceki dönemlere göre kadın ve gençliğe büyük değer verilmiş, karar mekanizmalarında kadın ve genç sayısı artırılarak onların gücü de siyasete katılmıştır. Demokrasi, adalet, kalkınma, insan hakları, sivilleşme, özgürlük, anayasa çalışmaları noktasında büyük mesafeler kat edilmiştir. Sistem ve siyaset normalleşmiştir. Siyasete kaybettiği itibar yeniden kazandırılmıştır. 10 yıllık iktidarımızda planlananın çok üstünde hizmetler gerçekleştirilmiş; saymakla bitirilemeyecek oranda, her alanda farklı, büyük projeler yapılmış ve uygulanmış; Türkiye adeta lider ülke konumuna gelmiştir. Bu bakımdan iktidara geldiğinden beri gerçek vaat ve icraatlarıyla 'İlklerin ve enlerin partisi' olmayı başarmıştır. AK Parti, dünyadaki en kurumsal teşkilatlanma yapısı olan partilerden biridir. Özellikle kadın teşkilatı en güçlü olan ve kadın üyesi en fazla olan bir partidir. Ayrıca gençliği geleceğin yönetimine hazırlayan, motive eden en güçlü partidir. Teşkilat eğitim programları uygulamasıyla kadrolarını zinde tutmaya gayret eden örnek bir partidir. Siyaset Akademisi adıyla başlattığı eğitim çalışmalarıyla toplumun her kesimine rehber olmaktadır. Parti Ana Kademelerinin yanı sıra, beldelerden Genel Merkeze kadar, Kadın ve Gençlik Kollarında düzenli olarak kongre yaparak yöneticilerini seçen ilk ve tek partidir.

AK Parti İktidarı tüm bu yönleriyle tarih yazmıştır. Devrim niteliğinde attığı adımlarla Türk siyasi tarihinin önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Şimdiden araştırma ve tezlere konu olmuştur. Birçok konuda lideriyle, ekibiyle ve teşkilatlarıyla rol model olarak görülmektedir. Güven ve istikrarın sembolü haline gelmiştir. Tüm bunlar bizim sorumluluğumuzu artırmaktadır. Rehavete kapılmadan daha fazla çalışmamız ve performansımızı arttırmamız gerektiğini hatırlatmaktadır. AK Parti'yi kurarak tarihe düşülen notlarda bizim de katkımız olmasını sağlayan Genel Başkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a minnet ve şükranlarımızı arz ediyorum. 14 Ağustos partimizin 11. kuruluş yıldönümünün teşkilatlarımıza ve bize desteğini artırarak devam ettiren aziz milletimize ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin 11. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement