AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son iki asrı hep fedakarlıkla geçirdik.

06.02.2018 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son iki asrı hep fedakarlıkla geçirdik. Gözümüzün önünde yalanla, dalavereyle, ayak oyunlarıyla, diplomatik sahtekarlıklarla 5 milyon kilometrekarelik vatanımız adeta talan edildi, geriye kala kala 780 bin kilometrekare bu ülke kaldı. Anlaşılan o ki birileri bunu da bize herhalde çok görüyor. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar." dedi.

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, "Eğer onuru olmazsa, eğer kutsallarına sahip çıkacak cesareti ve gücü yoksa bir topluluk nasıl millet olabilir, nasıl kendine bir gelecek inşa edebilir?" diye sordu.

Türk milletinin binlerce yıllık bir millet olduğunu, kurulan devletlerle, bayraktarlığı yapılan medeniyetle, coğrafyada hiç bitmeyen mücadele ile Türk milletinin dünyanın sayılı milletleri arasında yer aldığını dile getiren Erdoğan, Türkiye'yi güya DEAŞ'la mücadele için diyerek topladıkları çapulcularla aynı kefeye koyanların, kimin eşkıya sürüsü kimin gerçekten devlet olduğunu yavaş yavaş görmeye başladığını belirtti.

Türk milletinin sabırlı bir millet olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Barış için huzur için kendimizle birlikte tüm dostlarımızın da güvenliği ve refahı için elimizden geleni yapmaktan çekinmeyiz. Fedakarlıkta üstümüze yoktur. Son iki asrı hep fedakarlıkla geçirdik. Gözümüzün önünde yalanla, dalavereyle, ayak oyunlarıyla, diplomatik sahtekarlıklarla 5 milyon kilometrekarelik vatanımız adeta talan edildi, geriye kala kala 780 bin kilometrekare bu ülke kaldı. Anlaşılan o ki birileri bunu da bize herhalde çok görüyor. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar. Türk milleti üzerinden asırlık rehaveti atıyor, tozları silkeliyor, ruhunu ve bedenini tazeleyerek yep yeni bir döneme doğru ilerliyor. Bu gerçeği gören yüz milyonlarca kardeşimiz, başarımız için dua ediyor. Çünkü onlarda, asırlardır içinde çırpındıkları sıkıntılarından kurtulmak için umutlarını bize bağlamış durumdalar."

Türkiye'nin her başarısının, milyonlarca yürekte, yeni bir ümit kıpırtısı olarak dalga dalga büyüdüğüne dikkati çeken Erdoğan, büyük iddia sahibi olmanın, bununla mütenasip imkan sahibi olmayı, onun da çok çalışmayı gerektirdiğini bildirdi.

Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda askerler, cesaretle ve kahramanca bir mücadele veriyorlarsa, bunun gerisinde Türkiye'nin hedeflerine ulaşacağına olan inancın yattığını vurguladı.

Canın tatlı olduğuna, kimsenin canını kolay kolay tehlikeye atmayacağına değinen Erdoğan, askerler sınırların içinde ve dışında cansiperane bir mücadele yürütürken, mesaj verdiklerini belirtti. "Bu mesaj, kendi ailelerinden başlayarak tüm milletimiz için daha güçlü, daha büyük ve daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa etmekle sorumlu olduğumuzdur." diyen Erdoğan, 2023 hedeflerine ulaşmanın bunun sadece ilk adımı olduğunu, yapacak çok işin, gerçekleştirecek çok projenin bulunduğunu aktardı.

- "Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı bine yaklaşıyor"

Erdoğan, Türkiye'nin, dış politikadan ekonomiye, eğitimden sağlığa, savunma sanayinden tarıma kadar her alanda dengeli şekilde ileriye taşınmaması halinde iddialarını hayata geçirilemeyeceğini söyledi.

Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İşte o zamanda, geçmişte pek çok örneği olan karikatür devletlerden biri durumuna düşeriz. Bugün, Türkiye herhangi bir hususta kararlı bir irade ortaya koyuyorsa, gerisinde bunu hayata geçirebileceğine inancı ve güveni vardır. Ekonomide bunu ispat ettik, diplomaside bunu ispat ettik, terörle mücadelede bunu ispat ettik, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında bunu ispat ettik. Artık hiçbir ülke, hiçbir kurum Türkiye'nin gücünü ve kararlılığını sorgulayamayacak hale gelmiştir. Hatırlayın, geçmişteki koalisyon hükümetlerini hatırlayın. Hani delikli 2,5 kuruşa muhtaç olduğumuz günleri hatırlayın. Eğer öyle olsaydık, bugün bu Afrin Operasyonunu, Fırat Kalkanı Harekatını yapabilir miydik? ya orada bir tank, bir top harekete geçemezdi. Kalkıp da SİHA'yı, İHA'yı bulacaksın. Kim sana SİHA, İHA verirdi ya? Verdiler de yürüdü mü? Yürümedi. Ama şimdi, bu devir geride kaldı. Şimdi hem SİHA'larımızı hem İHA'larımızı üretiyoruz ve SİHA'larımızın bütün mühimmatını da kendimiz üretir hale geldik, onun için de bunu rahatlıkla kullanır hale geldik. Biz hedeflerimize yaklaştıkça ülkemizin bu duruşu, daha da muhkem hale gelecektir. Şu anda Afrin Harekatı'nda hamdolsun etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı bine doğru yaklaşıyor. Şehitlerimiz de var. Ama bizim şehitlerimizin bir de inancı var. Onlar sevgili Peygamberimizin o müjdesine doğru yürüyorlar. "

Erdoğan, konuşmasında, "Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber." dizelerini ve "Allah yolunda ölenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ama siz bilmesiniz" ayetini okudu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement