AK Parti ve CHP Milletvekilleri Birlikte Halay Çekti - Son Dakika
Politika

AK Parti ve CHP Milletvekilleri Birlikte Halay Çekti

AK Parti ve CHP Milletvekilleri Birlikte Halay Çekti

Diyarbakır Valiliği tarafından Feshane’de düzenlenen ’Diyarbakır Tanıtım Günleri’nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

20.11.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği tarafından Feshane'de düzenlenen 'Diyarbakır Tanıtım Günleri'nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte AK Parti ve CHP Milletvekilleri birlikte halay çekti.

Diyarbakır Valiliği tarafından Eyüp Feshane'de düzenlenen "Diyarbakır Tanıtım Günleri" etkinliği başladı. Etkinliğe, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten, Mine Lök Beyaz, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta halk ekibinin yaptığı gösteri büyük beğeni topladı. Programda AK Parti ve CHP milletvekilleri birlikte halay çekti.

Açılışta bir konuşma yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "Diyarbakır gerçekten anlatılmaz, böyle bir cümle vardır hakikaten yaşanır. Çünkü dünyada ve Türkiye'de ruhu olan ender şehirlerdendir. Bu şehirde 3 bin 800 tane tescilli tarihi esere ev sahipliği yapan ve açık hava müzesi olan bir şehirden bahsediyoruz. Dünyanın en büyük surlarına, en büyük en üzün surlarına sahiptir. Surlarla çevrili bu kadar büyük tek ikinci bir şehir yok. Beşinci Halep şehrimiz var. Yani öncesinde havra, sonrasında kilise, sonrasında da cami olan ve yirmi yıl öncesine kadar olan dört mezhebin aynı anda namaz kıldığı bir şehirden bahsediyoruz. Malabadi Köprü'sünden bahsediyoruz. Mimar Sinan'ın farklı eserlerini Diyarbakır'da sergilediği bir ortamdan bahsediyoruz. Musevilerin ibadethanelerinden, havralarından bahsediyoruz. Kiliselerden bahsediyoruz. Farklı dinlerin, farklı dillerin, farklı renklerin ve farklı mezheplerin bir arada birlikte hiç kimseyi ötekileştirmeden yüzyıllarca, bin yıldan daha fazla barış içinde, sevgi içinde, kardeşlik içinde yaşadığı bu şehirden bahsediyoruz" dedi.

Diyarbakır'ın kültürü, tarihi değerleri, yöresel tatları ve el emeği ürünlerinin tanıtıldığı "Diyarbakır Tanıtım Günleri" 24 Kasım'a kadar Feshane'de sürecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti ve CHP Milletvekilleri Birlikte Halay Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement