Ak Partili Ergün: "Terör Olayları İnsanlık Suçudur" - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Ergün: "Terör Olayları İnsanlık Suçudur"

Ak Partili Ergün: "Terör Olayları İnsanlık Suçudur"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş İl Başkanı Namık Ergün, bölgede yaşanan terör olaylarına tepki göstererek, “Terör olayları insanlık suçudur” dedi.

22.08.2015 17:29

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş İl Başkanı Namık Ergün, bölgede yaşanan terör olaylarına tepki göstererek, "Terör olayları insanlık suçudur" dedi.

AK Parti Muş İl Başkanlığı Ağustos ayı İl Danışma Toplantısı yapıldı. İl Başkanı Namık Ergün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, belediye başkanları, kadın kolları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, bölgede yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi. Her gün şehit cenazelerinin kaldırıldığını ifade eden Ergün, "Ülkemizin bilhassa Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri başta olmak üzere birçok alanında asayişi etkileyen, huzuru kaçıran, insanımızın moralini bozan olaylar yaşanmaktadır. Her gün şehit cenazeleri kaldırılmaktadır. Her gün evlere ateş düşmektedir. Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Başta kederli aileleri olmak üzere tüm halkımızın başı sağ olsun" dedi.

AK Parti'nin hiçbir zaman kan ve gözyaşı üzerinden siyaset yapmadığının altını çizen Ergün, şunları söyledi:

"Şunu açıkça söylüyorum bizler kan ve gözyaşı üzerine siyaset yapmadık. Bundan sonra da AK Parti olarak bizler bu huzursuzluğun olmasını asla istemedik. Ancak birileri huzursuzluktan nemalanıyor. Gelin hep beraber bir dua edelim. İnsan öldürmekten, kan akıtmaktan ve huzursuzluk çıkararak kandan ve göz yaşından geçinmek isteyenlerin Rabbim hesabını alt üst eylesin. Rabbim ülkemize özelde bölgemize huzuru, barışı, kardeşliği nasip eylesin. Terör olayları insanlık suçudur. Kimden gelirse gelsin, terörün her çeşidini şiddetle kınıyorum, lanetliyorum ve telin ediyorum. Yüce dinimiz İslam, insan öldürmenin ne kadar büyük günah olduğunu açıkça söylemiştir. Öyleyse hepimiz huzurun, güvenin, barışın kardeşliğin sağlanması için azami gayret göstermeliyiz. Hepimizin hedefinde güzel ülkemiz Türkiye'yi büyük ve lider ülke yapmak için var gücümüzle çalışmak olmalıdır. Allah'ım birlik beraberliğimizi, barış ve kardeşliğimizi daim eyle. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlara da fırsat verme. Kardeşlerim yemin ederek söylüyorum. Ak Parti Muş İl Başkanı olarak söylüyorum, hiç bir Kürt kardeşimin, Türk kardeşimin, Alevi yada Sünni kardeşimin, Çerkez, Laz, Gürcü ya da diğer etnik yapıda olan kardeşimin kanının akıtılmasını istemiyorum. Partimde istemiyor. AK Partiyi yönetenlerde istemiyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt düşmanı olarak suçlanmasına sert bir şekilde tepki gösteren Ergün, "Hepimizin insanca yaşamasını zorlaştıran, sosyal hayatımızı engelleyen OHAL'i kaldırdı, işkenceyi bitirdi. Köye dönüş ve zararların giderilmesini gerçekleştirdi. Doğu ve Güneydoğu'da dev yatırımlar yapıldı. Bütün illerimize havaalanı, ünivesiteler yapıldı. TRT Kürdi ve üniversitelerde Kürdoloji bölümü kuruldu. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda dev yatırımlar yapıldı. Sonunda da barış sürecini hayata geçirdi. Bunu inkar etmek mümkün mü? Bu çalışmayı başarıyla yapan AK Partiyi ve kurucu genel başkanı ve Cumhurbaşkanımızı Kürt düşmanı ilan etmek mümkün mü? Ehli insaf insanlar bu iddialara gülüp geçer. Baldıran zehiri içme pahasına barış ve kardeşliğin oluşması için gayret gösteren birisine bu yakıştırmayı yapmak iftiradır. Ne çabuk unutuyoruz. Bu çalışmaları yaptığı için bilhassa MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli başta olmak üzere bir sürü insan tarafından ülkeyi bölüyor, ülke elden gidiyor diye avazları çıkıncaya kadar bağırarak propagandalar yapmadılar mı? Bunları unutmamak gerekir" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Ergün: 'Terör Olayları İnsanlık Suçudur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement