Ak Partili Vekil, Kayısıları Döktürmedi - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Vekil, Kayısıları Döktürmedi

Ak Partili Vekil, Kayısıları Döktürmedi

39.Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan Mersin AK Parti Milletvekili Nebi Bozkurt, gelenek olan havuza kayısı dökülmesinin hurafe olduğunu belirterek, kayısıları döktürmeyerek "Gelin bunu yiyerek gerçekleştirelim" dedi.

02.06.2012 12:16

39. Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan Mersin AK Parti Milletvekili Nebi Bozkurt, gelenek olan havuza kayısı dökülmesinin hurafe olduğunu belirterek, kayısıları döktürmeyerek "Gelin bunu yiyerek gerçekleştirelim" dedi.

Kendisinin İlahiyat Fakültesi hocası olduğunu ve havuza kaysı dökülerek 'bereket ve bolluk' gelecek inancının hurafe olduğunu savunan Bozkurt, "Öyleyse gelin bu olayı kayısıları yiyerek gerçekleştirelim" dedi.

"YA PARA BASACAKSINIZ YA ZAMMA RAZI OLACAKSINIZ"

Bozkurt, memur zammı tartışmalarına da değinerek, şunları söyledi:

"Bütçenin bir sınırı vardır. ya para basacaksınız enflasyon yükselecek ya da bu zammın sınırına razı olacaksınız. Almanya'da memur sendikalarına yüzde 5 zam verirseniz memurlar itiraz ederler. Neden itiraz eder biliyor musunuz daha düşük olsun diye itiraz ederler. Şundan dolayı itiraz ederler bilirler ki yüzde 5 ten daha fazla zam olursa alacakları bütün eşyaya zam gelecek diye.

Bu yıl memurlara yüzde 4 zam verildi arkasından ikinci yarıyılda yine yüzde 4 zam veriliyor. Bu yüzde 4 zamdan dolayı belki de hemen tekel ürünlerine zam başladı. Çünkü bütçenin bir sınırı vardır ya para basacaksınız enflasyon yükselecek ya da bu zammın sınırına razı olacaksınız."

"ULUDERE BELKİ KAZA AMA KÜRTAJ ÖYLE DEĞİL"

Başbakan Erdoğan'ın Kürtajın, Uludere'de yaşanan olaydan daha kötü bir şey olduğuna yönelik açıklamasına vurgu yapan Bozkurt, "Başbakanımızla bir sohbetimizde şunları söyledim, ulu deredeki olay belki bir kaza; nedeni terör müdür değil midir bilmiyoruz ama kürtaj yapan bir insanın öldürdüğü canlı bir beden, yok etmek, öldürmek bilerek işlenen bir cinayettir. Bakınız o farklı bir olay Uludere'deki kazayla meydana gelmiş zaten. Başbakan son durum toplantısında tarihimizde kaza bir şekilde meydana gelmiş Kıbrıs harekatı sırasında Allah-ü Ekber Dağları'nda meydana gelmiş olaylardan bahsetti. Kazayla meydana gelmiş ise bunun bir suçu yok ama bilerek bir cana kıymak daha kötü bir olay" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Bozkurt'a Mut Belediye Başkanı Murat Orhan tarafından plaket taktim edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Vekil, Kayısıları Döktürmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement