Akça: "İnovasyon Büyük Şirketlerin Dayanağıdır" - Son Dakika
Güncel

Akça: "İnovasyon Büyük Şirketlerin Dayanağıdır"

Akça: "İnovasyon Büyük Şirketlerin Dayanağıdır"

İhlas Vakfı Kariyer Akademisi tarafından organize edilen ve Bimeks, Turkcell, TAV, İhlas Holding ve İstanbul Ticaret Odası’nın ana sponsorluğunda düzenlenen 9. Kariyer Zirvesi Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

18.06.2014 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İhlas Vakfı Kariyer Akademisi tarafından organize edilen ve Bimeks, Turkcell, TAV, İhlas Holding ve İstanbul Ticaret Odası'nın ana sponsorluğunda düzenlenen 9. Kariyer Zirvesi Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Bu yıl "Girişimcilik ve Gençlik" teması atında yapılan zirveye 29 ülke ve 100 üniversiteden 1250 öğrenci katılıyor. Yoğun bir katılımın olduğu zirvenin açılış konuşmasını yapan İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay, öncelikle yurt dışında olduğu için zirveye katılamayan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı A. Mücahit Ören'in mesajını iletti.

Gençlere gelecekteki iş hayatlarıyla ilgili tavsiyelerde bulunan Bozbay, dünyanın dijital çağda olduğunu ve hızla değiştiğini vurguladı. Günümüzde artık sınırların bir anlam ifade etmediğini anlatan Bozbay, "Dünyada coğrafi sınırlar artık ortadan kalktı. Dünyanın öbür ucundan biri, sizin rakibiniz, müşteriniz ve ortağınız olabilir" dedi. "Ne iş yaparsanız yapın işinizi geliştirmek için çalışın" diyen Bozbay, bunun için yenilikçi, AR-GE'ye önem veren zihinlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kişisel gelişimin önemini ifade eden Bozbay, "Kendinizin kişisel gelişimine önem verin. Kişisel vizyona sahip olun. Değişime ve yeniliğe açık, özgüvenli insanlar olun" ifadelerini kullandı.

Gençlere tavsiyelerine devam eden Bozbay, yabancı dil gelişimine değinerek sadece İngilizce değil bunun yanında ikinci yabancı dilin mutlaka öğrenilmesi gerektiğini belirtti. Son olarak dış dünyaya açık olunması gerektiğini belirten Bozbay, şöyle konuştu: "İşyerinize kapanıp kalmayın. Unutmayın ki kovandan çıkan arı bal yapar. Herkese karşı tatlı dilli ve sabırlı olun. Yolunuzdaki zorluklar sizi korkutmasın."

Bozbay'a konuşmasının ardından İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mehmet Okyay tarafından bir plaket takdim edildi.

Bozbay'ın konuşmasından sonra kürsüye gelen İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hasan Erkesim, gelişim ve girişim üzerine konuşma yaptı. Türkiye'nin gelişen bir ülke olduğuna dikkat çeken Erkesim, zirveyi izleyen gençlerden yeniliğe açık AR-GE çalışmasına önem veren ve yönetim felsefesine sahip şekilde çalışmalarını istedi. "Bu şekilde olursa Türkiye ekonomisi hızla büyüyerek küresel ekonominin önemli oyuncularından biri haline gelecektir" diyen Erkesim, ülke olarak doğru yolda olduğumuzu da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Mehmet Emin Öztürk'ün moderatörlüğünde yapılan oturuma Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Socar Türkiye CEO'su Kenan Yavuz katıldı. Oturumda girişimci gençlik konusunda düşüncelerini paylaşan Ahmet Akça, girişimci ekonomi için tüm temel hak ve hürriyetlerin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İnovasyonun kendileri gibi büyük şirketlerin dayanağı olduğunu vurgulayan Akça, bunun da ancak destekle olacağını söyledi.

Socar Türkiye CEO'su Kenan Yavuz da geçmişte imkanlar oluşturulmadığı için büyük beyin göçleri yaşadığımızı ifade etti. Ülke ekonomimizin üreten bir ekonomi haline gelebilmesi için neler yapılması gerektiğinin konuşulması gerektiğini belirten Yavuz, 2023 hedeflerine ulaşılması için önlemlerin alınmasının şart olduğunu söyledi.

Zirvenin ilk bölümünde Fikirevim Reklam Ajansı'nın kurucusu Necmi Çicekçi ve Bitlis Valisi Orhan Öztürk de yapılan oturumda gençlerden gelen sorulara cevaplar verdi, inovasyon ve girişimcilik hakkında paylaşımlarda bulundu. Zirvenin ikinci bölümü Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akça: 'İnovasyon Büyük Şirketlerin Dayanağıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement