Akdağmadeni Köylere Hizmet Götürme Birliği Seçimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni Köylere Hizmet Götürme Birliği Seçimi Yapıldı

Akdağmadeni Köylere Hizmet Götürme Birliği Seçimi Yapıldı

Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapılarak yeni üyeler seçildi.

28.04.2014 16:43

Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapılarak yeni üyeler seçildi.

Akdağmadeni Öğretmen Evi'nde düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, İl Genel Meclis Üyeleri Adem Darımla, Ali Güran, Alper Terzi, Muhtarlar Derneği Başkanı Önder Gürel ve Köy Muhtarları katıldı.

Toplantıda Bir Konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, 7 ay boyunca köyleri ziyaret edip sorunları yerinde tespit etmeye çalıştıklarını belirterek, "Köylerdeki genel sorun içme suyu ve kanalizasyon sorunudur. 2014 yılı içerisinde 8 köyümüzün, kanalizasyonu yapılacak. Köylerimizdeki içme suyunda ise genel bir adaletsizlik var. Kimi suyu çok kullanırken, kimisi az kimisi ise hiç kullanamıyor. Bu su sorununu halletmek için Su Birliği kurarak 3 köyümüzde pilot bölge yaparak, Örenkale Melikli ve Karaalikaçağı Köylerinde su saati uygulamasına geçtik. Suyu kullanan parasını ödeyecek. Bu konuda muhtarlardan hassasiyet bekliyorum" dedi.

Yıldız, köylerdeki cami ve okul onarımları için Diyanet İşleri ve Milli Eğitim Bakanlığından ödenek alarak bu sorunları da hallettikleri ifade ederek, "Taşımalı sistemli okullarımızda sobalı sistemden kalorifer sistemine geçildi. Çevre düzenlemeleri kamera sistemleri, ısı yalıtımları yapıldı. Köylerdeki okul ve camilerimize kamelya dağıttık. Bu konuda bize destek veren siyasetçilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplantı sonrası ilk olarak Akdağmadeni Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetine, Akdağmadeni Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı, Mustafa Kurumli ve Akbaş Köyü Muhtarı Yakup Ayyıldız seçildi.

Ardından yapılan daimi encümen seçiminde 5 muhtar katıldı. Oylamada oyların çoğunluğunu alan Kartal Köyü Muhtarı Necati Uyanık ve Davutlu Köyü Muhtarı ilhan Arı ile İl Genel Meclis üyelerinden Adem Darımla ve Ali Güran da daimi encümene seçildi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni Köylere Hizmet Götürme Birliği Seçimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement