Akdeniz'de Parklar Yenileniyor - Son Dakika
Güncel

Akdeniz'de Parklar Yenileniyor

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mersin'in Akdeniz Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı ÇKA) arasında imzalanan protokol kapsamında 26 parkın yenilenmesi devam ediyor.

14.08.2018 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mersin'in Akdeniz Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı ÇKA) arasında imzalanan protokol kapsamında 26 parkın yenilenmesi devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 8,5 milyon liralık bütçesi olan "Akdeniz İlçesinde Çocuk ve Gençlerin Topluma Entegrasyonu için Mekansal Düzenlemelerin Yapılması Projesi" kapsamında, parklar modern hale dönüştürülüyor.

Zemin ve eski malzemelerinin sökümü yapılan parkların oyun, oturma, spor ve aydınlatma grupları ile zemini baştan sona yenilenirken, çevre düzenlemeleri de yapılıyor.

Çalışmaların son olarak devam ettiği Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı'nda, havuz yapılacak bölümün inşaası ve çevresinin zemin kaplamasında sona gelindi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhittin Pamuk, belediyenin bütçe ve imkanları ölçüsünde ilçede alt ve üst yapı yatırımlarını sürdürdüklerini kaydetti.

Altyapı hizmetlerine bugüne kadar 40 milyon lirayı aşkın bir bütçe harcandığını vurgulayan Pamuk, yakın dönemde de 20 milyon lira tutarında altyapı harcaması planladıklarını belirtti.

Pamuk, haziran ayında 11 taziye evi, 14 yeni park, 1 kapalı semt pazarı ile 2 futbol, 5 basketbol ve bir de tenis kortu olmak üzere toplam 34 tesisin açılışını yaparak hizmete sunduklarını ifade ederek, çalışmaların devam edeceğini aktardı.

Parkların yenilenmesi projesine de değinen Pamuk, "Çukurova Kalkınma Ajansı ile geçen yıl sonunda imzaladığımız protokol sayesinde başlayan projemizle Akdeniz'de 26 parkımız baştan sona modernize edilip yenilenecek. Buralar spor alanları ve oyun ekipmanlarıyla donatılacak. Şu ana dek 9 parkımıza çocuk oyun grupları yerleştirildi. Bu parklarımızın zemini de kauçuk ile kaplandı. Diğer parklarımız için başta mobilya, aydınlatma, sulama gereçleri olmak üzere gereken üretimler yapılıyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdeniz'de Parklar Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement