Akhisar'da İlköğretim Haftası Törenle Başladı - Son Dakika
Yerel

Akhisar'da İlköğretim Haftası Törenle Başladı

Akhisar\'da İlköğretim Haftası Törenle Başladı

Yeni eğitim-öğretim yılı Manisa'nın Akhisar ilçesi'nde de törenle başladı.

16.09.2013 14:48

Yeni eğitim-öğretim yılı Manisa'nın Akhisar ilçesi'nde de törenle başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği İlköğretim Haftası kutlama töreni Milli Egemenlik Meydanı'ndaki Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer'in çelenk koyması, ardından da Akhisar Ticaret Borsası Altı Eylül İlköğretim Okulu Bahçesi'ndeki kutlamalarla devam etti.

Okul öğrencilerinden Duygu Akyeloğlu'nun öğrenciler adına konuşması sonrası, Akhisar Ticaret Borsası Altı Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Emin Reşit Demirel kürsüden öğrenci ve velilere hitap etti. Demiral, "Sevgili öğrencilerimiz uzunca bir tatilden sonra tekrar bir arada olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Evinize okulunuza hoş geldiniz. Okul eğitim ve öğretim, yuvası olarak, çeşitli bilgiler verir, beceriler kazandırır, yenilikleri; gideceğiniz yolu, değerlerimizi en iyi içinde kavratır. Ayrıca okul, toplu yaşamayı, birbirimizi sevmeyi, kurallara da uymayı öğretir" dedi.

İlköğretim Haftası kutlama töreninde konuşan Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ise; "Bugün yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 2013/2014 eğitim-öğretim yılı çocuklarımıza, tüm milletimize hayırlı olsun diyor, bu mutlu günümüzde bizlerle birlikte olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Eğitim yaşam boyu süren dinamik bir süreçtir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi, eğitimli ve üretken bir toplumla mümkün olabilmektedir. Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyi, nitelikli ve eğitimli insan gücüyle sağlanabilecektir. Bizler, 28.000 öğrencisi 1800 çalışanıyla büyük bir aileyiz. Devletimizin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk,"En önemli ve feyizli görevlerimiz milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretle olur."diyor. Eğitim çalışanları olarak bizler, bunun önemine inanıyor aynı heyecanı paylaştığımızı ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okumalarının ardından tören, Akhisar Ticaret Borsası Altı Eylül İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhisar'da İlköğretim Haftası Törenle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement