Akhisar ile Trabzon Yenişemedi: 1-1 - Son Dakika
Spor

Akhisar ile Trabzon Yenişemedi: 1-1

Akhisar ile Trabzon Yenişemedi: 1-1

Akhisar'a konuk olan bordo mavililer geriye düştüğü maçtan bir puan çıkarabildi.

01.11.2014 21:02

Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda galibiyeti bulunmayan Trabzonspor, Akhisar Belediyespor karşısında geriye düştüğü mücadelede sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

Akhisar Belediyespor'un golü 23. dakikada Gekas'tan gelirken, deplasman ekibinin golünü 32'de Mehmet Ekici kaydetti.

İlk düdükle birlikte ev sahibi Akhisar Belediyespor, daha baskılı bir görüntü çizgiledi. Henüz 3. dakikada sol kanattan gelen ortaya Gekas biraz daha iyi vurabilseydi, Akhisar maça golle başlayabilirdi.

Maça iyi başlayan milli oyuncu Bilal kısa takımının geliştiridiği ataklarda ön plana çıkmaya devam etti. İlk 10 dakikada Akhisar, Trabzonspor'un savunmasında boşluklar aramaya devam etti.

http://www.goal.com/en/news/7180/galleries/2014/10/24/5444921/arsenals-invincibles-how-much-would-henry-pires-co-cost-in/thierry-henry-robert-pires-arsenal#photo BİLAL-GEKAS AŞ

Rakibi karşısında baskılı oyununu sürdüren Akhisar'ın golü 23. dakikada golcü oyuncu Gekas'tan geldi. Orta saha sol caprazında topla buluşan Bilal, ceza yayına müthiş bir orta kesti, iyi yükselen Yunan oyuncu takımını 1-0 öne geçirdi.

Sezona mükemmel başlayan Gekas, kupa maçının ardından lig maçında da golle buluştu. Gekas'ın golü kadar Bilal'ın ortasıda mükemmeldi.

'FIRTINA' UYANDI

Golün ardından Trabzonspor, oyuna ağırlığını koymaya başladı. Mehmet Ekici'nin kullandığı duran toplarla etkili olmaya çalışan deplasman ekibi, 31'de Cardozo ile gole çok yaklaştı. Musa Nizam, Akhisar savunmasının arkasına müthiş bir top gönderdi fakat Paraguaylı golcü iyi kontrol edemedi.

Tehlikeli pozisyonun ardından gol aramaya devam eden Trabzonspor'da beraberlik golü son haftaların etkili ismi Mehmet Ekici'den geldi. 33. dakikada Akhisar savunmasının uzaklaştıramadığı pozisyonda sol çaprazda Mehmet Ekici topla buluştu. Sol ayağını müthiş kullanan Mehmet, çok sert bir şutla Oğuz'u maplup etti. Deplasman ekibi bu golle skoru 1-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda Trabzonspor daha çok golü isteyen taraf olarak göründü. Bordo mavili takım etkili gelmeye çalışmasına rağmen ilk yarının kalan dakikalarda gol çıkmadı.

Gekas ve Mehmet Ekici2nin golleriyle taraflar soyunma odasına 1-1'lik sonuçla girdi.

DENGELİ OYUN

İkinci yarıya iki takım da dengledi başladı. Ev sahibi Akhisar oyunda kontrolü eline 50. dakikadan itibaren aldı.

İlk yarıda olduğu gibi Zokora, Mehmet Ekici'nin gölgesi gibi bir an yanından ayrılmadı. Trabzonspor'da Mehmet'i duran toplarla devreye sokmaya devam etti.

POZİYONLAR GELDİ GOL GELMEDİ

İkinci yarıda tempo 55'ten sonra yükseldi, Trabzonspor da ev sahibi ekip gibi anş ataklarla pozisyon aradı.

57'de hızlı gelişen Trabzonspor atağında, Salih pasını aktarabilse deplasman ekibi 2-1'i çok kolaylıkla yakalayabilirdi.

Bu pozisyonun hemen ardından bu sefer Akhisar çok tehlikeli geldi. Ani gelişen atakta savunmadan dönen top Bruno'nun önünde kaldı. Deneyimli oyuncu müthiş bir şut attı ama top direkte patladı.

Öne geçme fırsatından şanssız bir şekilde yararlanamayan Akhisar, bir dakika sonra kalesinde tehlikeyi yaşadı. Cardozo oyundan çıkmadan önce 71'de boş kaleye topu göndermedi.

İki takımında risk almadığı dakikalarda Trabzonspor, golü atan Mehmet ile bir kez daha öne geçme fırsatından yararlanamadı. 84. dakikada kazanılan serbest vuruşta Mehmet harika vurdu, Oğuz aynı güzellikte çıkardı.

Kalan dakikalarda gol olmayınca, taraflar birer puan razı oldu.

Trabzonspor ligde oynadığı sekiz maçta altıncı beraberliğini aldı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Akhisar ile Trabzon Yenişemedi: 1-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement