Akkarınlı Ebabil Kuşları İçin Şenlik Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Akkarınlı Ebabil Kuşları İçin Şenlik Düzenlendi

Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'nde akkarınlı ebabil kuşları için şenlik düzenlendi.

30.05.2015 09:34

Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'nde akkarınlı ebabil kuşları için şenlik düzenlendi.

Adrasan Futbol Sahası'ndaki şenlik öncesinde ebabil kuşları üzerinde bilimsel araştırmalar yapan Yrd. Doç . Dr. Hakan Karaardıç tarafından çekilen fotoğraflar ve Adrasan Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından yapılan resimler sergiye sunuldu.

Yrd. Doç. Dr. Hakan Karaardıç, açılışta Pırasalı Adası'nda yaşayan akkarınlı ebabil kuşları ve Adrasan'da yaşayan diğer kuşlar hakkında sergiyi gezen davetlilere bilgi verdi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaptığı konuşmada, Adrasan'ın hem Türkiye hem de dünyada tanıtılması amacıyla değişik çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Dünyada akkarınlı ebabil kuşlarının en çok yaşadığı yerlerden birinin olan Pırasalı Adası olduğunu belirten Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Değerli hocamız tarafından uluslararası araştırması yapılan akkarınlı ebabil kuşunun dünyadaki en çok popülasyonunun Adrasan Mahallemiz Pırasalı Adası olduğu tespit edildi. Bu kuşlar, yüce dinimiz İslam ve kitabımız Kur'an-ı Kerim'de de adı geçen kuşlar. Hayat hikayeleri çok ilginç, bu kuşların tanıtılması, Adrasan'daki yaşan alanlarını korunması amacıyla bu şenliği organize ettik. İnşallah bu şenliğimiz gelecek yıllarda daha görkemli ve  güzel olur."

Konuşmanın ardından, Karaardıç, şenlik düzenleme komitesi üyeleri ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri ve muhtarlar tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Daha sonra sahne alan sanatçı Sinan Yılmaz, seslendirdiği Karadeniz türküleriyle futbol sahasını dolduran izleyicileri eğlendirdi. Konser sonunda Yılmaz'a, Başkan Çetinkaya tarafından bir kasa çiçek hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akkarınlı Ebabil Kuşları İçin Şenlik Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement