Akkuyu Nükleer Santral Projesine Ruslardan Destek - Son Dakika
Teknoloji

Akkuyu Nükleer Santral Projesine Ruslardan Destek

Akkuyu Nükleer Santral Projesine Ruslardan Destek

Akkuyu Nükleer Santral projesi için Türk-Rus yatırım fonu destek sağlayabileceğini belirtti.

08.04.2019 23:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu başkanı Kirill Dmitriyev, Akkuyu Nükleer santral projesi hakkında bir açıklamada bulundu. Türkiye'den Güney Avrupa ve Yakın Doğu ülkelerine elektrik ihraç etme potansiyeline sahip olacak nükleer santral için Rusya-Türkiye Yatırım Fonu'nun destekte bulunabileceğini belirten Dmitriyev, projeye dahil olup olmayacağıyla ilgili sorulara da olumlu yanıt verdi.

Akkuyu <a class='keyword-sd' href='/nukleer-santral/' title='Nükleer Santral'>Nükleer Santral</a> Projesine Ruslardan Destek

Akkuyu Nükleer nedir?

Akkuyu Nükleer Santral Projesine Ruslardan Destek

Mersin'e 140 km uzaklıktaki Akdeniz kıyısında, Akkuyu mevkiinde inşa edilecek olan Akkuyu Nükleer santralinin başta Türkiye olmak üzere civar ülkeler için de elektrik üretmesi bekleniyor.

Özellikle ülkemizde nükleer enerji konusunda birçok endişe ve kuşku bulunduğu için resmi sitesinde birçok açıklamaya yer veren Akkuyu Nükleer, herkesin içini ferah tutmak için elinden geleni yapıyor gibi görünüyor. Sizin de aklınızda nükleer enerji ya da Akkuyu Nükleer ile ilgili sorular bulunuyorsa Akkuyu Nükleer'in resmi sayfasında bulunan Sık Sorulan Sorular sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Akkuyu Nükleer Santral Projesine Ruslardan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement