Akmansoy'un Adı Denizli'de Ölümsüzleşecek - Son Dakika
Güncel

Akmansoy'un Adı Denizli'de Ölümsüzleşecek

Akmansoy\'un Adı Denizli\'de Ölümsüzleşecek

Denizli Belediye Meclisi, geçen ay vefat eden Denizlili Tekin Akmansoy'un adının kentte bir cadde veya sokağa verilmesini kararlaştırdı.

02.03.2013 18:33  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Belediye Meclisi, geçen ay vefat eden ünlü tiyatro sanatçısı Denizlili Tekin Akmansoy'un adının kentte bir cadde veya sokağa verilmesini kararlaştırdı. Genel İşler Komisyonu, Akmansoy'un isminin verileceği cadde veya sokağı belirleyerek konuyu yeniden meclise getirecek.

Denizli Belediye Meclisi'nin mart ayı ilk oturumunda başkanlık makamı tarafından geçen 12 Şubat'ta yaşamını yitiren Denizli Sarayköylü ünlü tiyatro sanatçısı Tekin Akmansoy'un isminin bir cadde veya sokağa verilmesi için önerge verildi. Kaynanalar dizisindeki Nuri Kantar tiplemesiyle tanınan Tekin Akmansoy'un adının memleketi Denizli'nin kent merkezinde bir cadde veya sokağa verilmesi yönündeki teklif oybirliğiyle kabul edildi. Önerge bir kaç yıl önce Denizli Belediyesi'nin sanat danışmanlığını da yapan sanatçının adının verileceği sokak veya caddenin belirlenmesi için çalışma yapmak üzere Çeşitli İşler Komisyonu'na gönderildi.

Meclis Başkan Vekili Şamil Çınar, Tekin Akmansoy'un hayatının son döneminde Denizli'de tiyatronun gelişimi için çalıştığını ve danışmanlık görevini üstlendiğini belirterek, sanatçının adının ölümsüzleştirilmesi için cadde veya sokağa adının verilmesini istediklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Teoman Sancar ise, sevilen sanatçının adının cadde veya sokak yerine bir tiyatro yada sanatsal mekana verilmesinin daha doğru olacağını söyledi. Komisyon Tekin Akmansoy'un adının verileceği yeri belirleyecek ve konu yeniden mecliste görüşülecek.

ONB(İÖ/AAA) - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akmansoy'un Adı Denizli'de Ölümsüzleşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement