Akmeşe'de Sergi Var - Son Dakika
Yerel

Akmeşe'de Sergi Var

Akmeşe\'de Sergi Var

İzmit Merkez’e 27 kilometre uzaklıktaki Akmeşe’de, İZMEK kursiyerleri sergi ve belge heyecanı yaşadı.

08.06.2014 10:24

İzmit Merkez'e 27 kilometre uzaklıktaki Akmeşe'de, İZMEK kursiyerleri sergi ve belge heyecanı yaşadı.

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Akmeşe'deki mahalle konağında açılan İZMEK kursiyerlerinin yılsonu sergi ve belge töreni coşku içinde geçti. Ev tekstil ve iğne oyası kurslarına katılan 46 bayanın belge alma ve yılsonu sergisi için tören düzenlendi. Düzenlenen törene İzmit Belediye Meclis Üyesi Sabri Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, İzmit Halk Eğitim Müdür Salih Aydın, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Atatürk Mahalle Muhtarı Refik Akyüz, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Halil İnceel, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kursiyerlerin oldukça heyecanlı ve gururlu olduğu törende konuşan Başkan Yardımcısı Oruç, "Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile kentin dört bir yanında meslek edindirme ve kursları açıyoruz. 43 kurs merkezinde, 90 branşta açılan 639 adet kurstan bu sene 14 bine yakın kişi mezun oldu. Bu da binlerce kişinin meslek öğrenmesi anlamına gelmektedir. Belediye olarak sizlerden gelecek kurs açma isteğini yerine getirmeye hazırız. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan İZMEK kurslarına büyük önem veriyor. Siz kursiyerler katkı olsun diye yapılan ürünlerin satışının yapılabildiği yerler açtı. Sakın kurslarda öğrendiklerinizle yetinmeyin. Yaptıklarınızı satıp aile ekonomilerinize de katkı sağlayın. İZMEK kursları sayesinde çok sayıda kişi kendi işinin patronu oldu" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi ve daha sonra sergi açılışı yapıldı. Kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinden oluşan sergiler adeta göz kamaştırdı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akmeşe'de Sergi Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement