Akşener'e Adıyaman'da Dert Yanan, 4 Çocuğunu Kaybeden Depremzede: "Cumhurbaşkanımız Nerede Kaldı? - Son Dakika
Güncel

Akşener'e Adıyaman'da Dert Yanan, 4 Çocuğunu Kaybeden Depremzede: "Cumhurbaşkanımız Nerede Kaldı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adıyaman’da, mahalle aralarındaki çadırları ziyaret ederek depremzedelerin sorunlarını dinledi. Depremde 4 çocuğunu kaybeden bir kadın, Akşener’e “Zaten Adıyaman yetimdi, fakirdi, bakımsızdı, Cumhurbaşkanımız nerede kaldı o zaman? Şimdi mi helalleşmek istiyor? Ben helal etsem yavrularım etmez. Ben helal ederim belki ama 3 gün boyunca enkazda nefes alıp verenler evlatlarım helal eder mi, etmez” diye dert yandı.

30.03.2023 16:01  Güncelleme: 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adıyaman'da, mahalle aralarındaki çadırları ziyaret ederek depremzedelerin sorunlarını dinledi. Bir kadın, Akşener'e "Zaten Adıyaman yetimdi, fakirdi, bakımsızdı, Cumhurbaşkanımız nerede kaldı o zaman? Şimdi mi helalleşmek istiyor? Ben helal etsem yavrularım etmez. Ben helal ederim belki ama 3 gün boyunca enkazda nefes alıp verenler evlatlarım helal eder mi, etmez" diye dert yandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin en çok yıkıma neden olduğu illerden Adıyaman'ı bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, beraberindeki Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır ve partililerle ziyaret etti. Önce İYİ Parti Afet Koordinasyon Merkezi'ne uğrayan Akşener, daha sonra depremzedelerin çadırlarını ziyaret etti. İlk kez mahalle arasındaki çadırlara gittiğini belirten Akşener, depremzedelerin sorunları dinledi.

"ÇOCUKLARIM HELAL ETMEZ"

"Eski Adıyaman gitti, Acıyaman kaldı" diyen bir depremzede; Akşener'e, su, yatak ve daha birçok sıkıntı çektiklerini söyledi. Depremzede, şöyle isyan etti:

"4 tane evladımı kaybettim. Muhtarı aradım, 'Suyum yok' dedim. Telefonu yüzüme kapattı. Oy zamanı niye kapıma geliyor? 2 aydır muhtarı görmedim. Belediyenin bir arabası geçip de 'Bir ihtiyacın var mı' diye sormadı. Her şey çadırkente gidiyor. Zaten Adıyaman yetimdi, fakirdi, bakımsızdı, Cumhurbaşkanımız nerede kaldı o zaman? Şimdi mi helalleşmek istiyor? Ben helal etsem yavrularım etmez. Ben helal ederim belki ama 3 gün boyunca enkazda nefes alıp verenler evlatlarım helal eder mi, etmez."

"ORUCUZ, SU YOK"

Su sıkıntısı çektiklerini de anlatan yurttaş, "Orucuz, su yok. Muhtar, belediye başkanı, cumhurbaşkanı gelsin. Halimi görsün, yeter. Ben yüksek şeker hastasıyım. Her şeye ihtiyacımız var. AFAD'ı aradım, yerde yatıyoruz, döşek yok, telefonu yüzüme kapadı. Ben garibanım, kimsem yok. 27 yıl önce eşimi kaybettim. 9 kız, bir oğlana baktım. 4'ü gitti" dedi. Akşener de kadına "Ben varım artık" diyerek sarıldı.

Akşener\'e Adıyaman\'da Dert Yanan, 4 Çocuğunu Kaybeden Depremzede: "Cumhurbaşkanımız Nerede Kaldı?
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Akşener'e Adıyaman'da Dert Yanan, 4 Çocuğunu Kaybeden Depremzede: 'Cumhurbaşkanımız Nerede Kaldı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement