Alaca Belediyesinden 5 Bin Kişiye Sıcak Yemek - Son Dakika
Yerel

Alaca Belediyesinden 5 Bin Kişiye Sıcak Yemek

Alaca Belediyesinden 5 Bin Kişiye Sıcak Yemek

Alaca Belediyesi Ramazan dolayısıyla her gün 5 bin kişiye sıcak yemek veriyor.

22.06.2015 13:44  Güncelleme: 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Alaca ilçesinde Ramazan ayı nedeniyle belediye tarafından her gün 5 bin kişiye sıcak yemek veriliyor.

Alaca Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında ilçede yardıma muhtaç olan vatandaşlara aşevi kartı dağıtarak vatandaşların Ramazan ayı boyunca sıcak yemek ve pidelerden faydalanmalarını sağlıyor.

Bu kapsamda İmam Hatip Lisesi yemekhanesinde Ramazan ayı boyunca 5 bin kişilik sıcak yemek ve pide dağıtımı gerçekleştiriyor.

Alaca Belediyesi, ayrıca yardıma muhtaç 200 ailenin evine sıcak yemek götürüyor. Ramazan ayı boyunca evinden dışarı çıkamayan hasta ve yaşlı vatandaşlara da yemek ve pide ikramını evlerine yapıyor.

Alaca Belediyesi geleneksel Ramazan Sokağı etkinliğini bu yılda gerçekleştiriyor. Ramazan ayı boyunca sürecek olacak Ramazan Sokağı'nda her akşam farklı programlar yer alıyor. Ramazan Sokağı etkinlikleri, İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenleniyor. Çeşitli oyunların ve eğlencelerin yanı sıra konserlerin gerçekleştirildiği Ramazan Sokağı organizasyonunda vatandaşlar açık havada teravih namazı kılma imkanı buluyor.

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu belirterek, "Ramazan ayı boyunca her yıl olduğu gibi vatandaşlarımıza iftar yemeği veriyoruz. Evinden çıkamayan yaşlı ve hasta vatandaşlarımıza da yemeklerini evlerine götürüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Alacalı hemşehrilerimize huzur ve mutluluk içinde bir Ramazan yaşatmayı amaçlıyoruz. Yüce Allah şimdiden yapmış olduğumuz ibadetleri, tutmuş olduğumuz oruçları, duaları kabul eylesin" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaca Belediyesinden 5 Bin Kişiye Sıcak Yemek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement