Alanya'da Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Alanya'da Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı

Alanya\'da Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı

Alanya Belediye Encümen toplantısı, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, başkanlığında gerçekleştirildi ve toplantının ardından Başkan Sipahioğlu, Kurban Bayramı ile ilgili belediyenin çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi verdi.

10.10.2013 17:33  Güncelleme: 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya Belediye Encümen toplantısı, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ardından kurban bayramı ile ilgili belediyenin çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi veren Sipahioğlu, 'Vatandaşımızın kurban telaşını asgariye düşürmek için hatta onların keyif alacağı hazırlıklarımızı tamamladık' dedi.

Başkan Sipahioğlu ,'Mübarek Kurban Bayramı'nı inşallah önümüzdeki hafta içinde idrak edeceğiz. Kurban biliyorsunuz ki biraz telaşe bayramı. Vatandaşımızın bu telaşesini asgariye düşürmek için hatta onların keyif alacağı hazırlıklarımızı tamamladık. Kurban Bayramı'nın birinci günü Eşgilik Düğün Salonu'nda hem de Gazipaşa Dolmuş durağının yanında saat 08.00 ile 18.00 arası kesim hizmetlerini vereceğiz. İkinci gün aynı yerlerde kıyma hizmetlerini vereceğiz. Hizmetlerimiz ücretsi olacak. Tabi bu arada gelen dostlarımıza kurbanlığını getiren ve sırasını bekleyen vatandaşlarımıza da hem kahvaltı hem de kurbanlık kavurma ikramını yapmış olacağız. Çocuklarımızın o gününü biraz daha eğlenceli hale getirmek için geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kurban kesim yerlerinde etkinliklerimiz olacak. İnşallah hayırlı ve huzurlu bir şekilde Kurban Bayramımızı hep beraber yerine getirmiş oluruz' dedi.

AÇIK HAVA TİYATROSU ENGELLİLERİN YARARINA VERİLEN KONSERLE HİZMETE GİRECEK

Açık Hava Tiyatrosunda çalışmaların tamamlandığını belirten Başkan Sipahioğlu,'Tabi bayramdan sonra Ekim'in 26'sında, çalışmalarını hemen hemen bitirdiğimiz Açık Hava Tiyatromuzun da açılışını gerçekleştireceğiz. İnşallah engelliler yararına bir etkinlik ve konserle orayı da hizmete alacağız. Sanırım sanatçı olarak da, Nilüfer gelecek; arkadaşlarımız o konuda çalışmalarını yapıyorlar. Patika Derneği'nin bir etkinliği çerçevesinde, elde edilen buradaki gelirden inşallah Alanya'da engelsiz yaşam merkezine engelli bireylerimiz için toplu taşıma aracını temin ederek böylece halkımıza, engelli vatandaşlarımıza engelsiz yaşamın koşullarını oluşturacak bir araca da inşallah sahip olacağız. Yani öyle güzel bir işletme böyle anlamlı bir şekilde açmayı doğru bulduk. Bu nedenle 26'sından sonra burayı Alanya'mızın hizmetine de böylelikle de sunmuş olacağız' diye konuştu.

İÇME SUYU ARITMA TESİSİ VE İSALE HATTI İHALESİ TAMAM

'Bildiğiniz gibi yine Dim Barajı'ndaki suyun arıtılarak, Alanya'ya kazandırılması söz konusu idi. Her iki ihalede tamamlandı. İsale hattının işlemleri imalatları yerinde başladı. Bin 600'lük borularla arıtma tesisine getirelerek oradan da mevcut yerlere gelerek Alanya'nın çok uzun yıllar su ihtiyacını karşılayacak. Tabi Alanya denildiği zaman, yeni düzenleme ile hem doğuda hem de batıda ihtiyacı olan beldelerin ve içme suyu taleplerini karşılayacak. Tahmin ediyorum ki, bir yıl içinde Alanya'nın her yerine bu su ulaşacak' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alanya'da Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement