Alaşehir Belediyesi'nden Gazilere Özel Mezarlık (fotoğraflı - Son Dakika
Yerel

Alaşehir Belediyesi'nden Gazilere Özel Mezarlık (fotoğraflı

Alaşehir Belediyesi, Yeni Mezarlıkta Gazi ve Eşleri İçin Mezar Yeri Tahsis Etti

11.01.2011 17:02

Alaşehir Belediyesi, Yeni Mezarlıkta gazi ve eşleri için mezar yeri tahsis etti. Belediye Meclisi'nce alınan karar uyarınca, Yeni Mezarlıkta 16. ve 17. parsellerde 160 kişilik mezar yeri ayrıldı ve mezarlıklar hazır hale getirildi. Bu parsellere Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazileri ve eşleri defnedilecek.

Mezarlıkta yapılan törende konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş, Türk İslam inancında şehitliğin ve gaziliğin çok önemli makamlar olduğunu belirterek, yeni mezarlıkta düzenleme yaparken, şehitliğin yanında ülkenin huzuru için önemli fedakarlıklar yapan gazilere de yer ayırdıklarını kaydetti.

Daş, gazilere ebedi istirahatleri için mekan ayırmanın maddiyatla ilgisi olmadığını da belirterek, 'Bunun maddiyatla hiçbir ilgisi yok. Önemli olan bu makamı korumak ve değer vermek. Bu mesajı gelecek kuşaklara aktarabilmek' dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alaşehir Şube Başkanı Ali Dirik de 'Başkanımız talebimizi boş çevirmeyerek isteğimizi fiilen yerine getirdi ve bizleri onurlandırdı' diye konuştu.

(KES-SY-YLZ) - MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alaşehir Belediyesi'nden Gazilere Özel Mezarlık (fotoğraflı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement