Albino Meryamu'dan Türk Büyükelçiliğine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Albino Meryamu'dan Türk Büyükelçiliğine Ziyaret

Albino Meryamu\'dan Türk Büyükelçiliğine Ziyaret

Tanzanya'nın sembol albinolarından birisi olan Meryamu Staford, Türkiye'nin Darusselam Büyükelçiliğini ziyaret etti.

13.01.2015 23:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tanzanya'da 2008'de uğradığı saldırı sonrasında 2 kolunu kaybeden tanınmış albinolardan Meryamu Staford, Türkiye'nin Darusselam Büyükelçisi Ali Davutoğlu'nun eşi Yeşim Meço Davutoğlu'na albinolar ile ilgili insani projelere katkılarından dolayı teşekkür etti.

Staford, Türkiye'nin Darusselam Büyükelçiliğini ziyaret etti. Büyükelçi Ali Davutoğlu ve eşi Yeşim Meço Davutoğlu, albino Meryamu'ya çeşitli hediyeler verdi. Öğle yemeğini Davutoğlu ailesi ile yiyen Staford, albinolar konusundaki duyarlı tavrından dolayı Türkiye ve Yeşim Meço Davutoğlu'na şükranlarını sundu. Ziyarette duygu dolu anlar yaşandı.

Büyükelçinin eşi Yeşim Meço Davutoğlu, "Albinolar'ın yerleşimi, tedavisi ve güven içinde yaşamalarını sağlayacak Albino Türk Köyü mutlaka kurulacak. Türkiye önce albino konusunu dünya gündemine taşıdı şimdi de yardım anlamında çaba harcıyor. Biz Türkiye olarak burada, insanlara yardım ve Afrika'nın hislerini paylaşmak için çaba harcıyoruz" dedi.

Yeşim Meço Davutoğlu'nun başkanlığını yürüttüğü Türkiye Tanzanya Yardım Vakfı, Tanzanya'daki albinolu çocuklar için ülkede bir "Albino Türk Köyü" kurulması için çaba harcıyor.

Soydan geçen bir metabolizma hastalığı olarak bilinen albinizmin görüldüğü kişilere albino deniliyor. Tanzanya'da resmi verilere göre 15 bin kadar albino yaşıyor.

Batıl inanışların etkisiyle bazı Afrika ülkelerinde albinoların elleri ve ayakları kesilerek büyücülere satılıyor. Bu nedenle albinolar sık sık saldırıya uğrayarak öldürülüyor. Albinolar, sanılanın aksine görme bozuklukları dışında diğer insanlardan farklı, ciddi sağlık sıkıntıları yaşamıyor ancak vücut yapıları nedeniyle gerekli ihtimam gösterilmediği takdirde cilt kanseri riskleri artıyor. Güneş ışınları da albinolar için tehlike arz ediyor. - Hartum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Albino Meryamu'dan Türk Büyükelçiliğine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement