"Ali Baba ve 40 Haramiler" Operasının Promiyeri 28 Mart'ta - Son Dakika
Güncel

"Ali Baba ve 40 Haramiler" Operasının Promiyeri 28 Mart'ta

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Mart Ayında Önemli Bir Prodüksiyona İmza Atarak, "Ali Baba ve 40 Haramiler" Operasını Sahneleyecek.

27.03.2007 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi, mart ayında önemli bir prodüksiyona imza atarak, "Ali Baba ve 40 Haramiler" operasını sahneleyecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Selman Ada'nın yazdığı, librettosu Tarık Günersel'e ait, Murat Göksu'nun sahnelediği "Ali Baba ve 40 Haramiler" operasının prömiyerini, 28 Mart Çarşamba günü saat 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde yapacak. Eseri Selman Ada ve aynı zamanda koro şefi de olan Caner Ruhselman dönüşümlü olarak yönetecekler. Dekor tasarımını Ömer T. Gündüz'ün, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer'in yaptığı "Ali Baba ve 40 Haramiler" operasında koreografi Cumhur Tandoğan'a, ışık ise Mustafa Eski'ye ait.

Eserin başlıca rollerini Ali Baba'da Oben Bostancı ve Koray Damcıoğlu, Harami Başı'da Şafak Güç ve Can Kocaay, Kasım'da Tükel Acar, Ümit Burak Tekinay, Nurcihan'da Sevinç Bilgin ve Zişan Damcıoğlu, Abdullah'ta Bora Baran, Mukhtar Malikov ve Tamer Peker, Ayşe'de Semiha Karadeniz, Burcu Kuru Karaca ve Özsu Yüksel, Bacaksız'da Ali Özhan Gümüş, Göksay Yaran, Zeynep'te Serap Çiftçi, Ebru Kaptan, Vekil'de Emre Aytekin, Kör Salih'te Taner Ölçen, Hazım'da Mahir Seyrek, Temel'de Zafer İşgören, Baş Kadın'da Esra Aslantürk, Terzi Behçet'te Mehmet Şengenç ve Davulcu'da Cüneyt İrfan Erdoğan paylaşıyorlar.

Eserin korrepetitörleri Nilay Genç ve Yücel Yalçın; reji asistanları Selim Yılmaz ve Evrim Şahinkaya Kaplancık, kondüvitler Selim Yılmaz ve Hamdi Akçakavak, repetitör ise Gülçin Özbek.

İki perdelik opera, müziğindeki Türk insanını çekecek yakınlık, sıcaklığıyla ve sözlerin müziğe uyumu ve komik unsurlar barındırmasıyla, Broadway tarzı sahnelenmesiyle seyircisiyle kaynaşan bir eser. Türk operasının nerede olduğunu da özetleyen ve uluslararası arenada her yönüyle dilin, müziğin ve folklorik unsurların kullanımı gibi "Türk Operası" budur dedirten ve bu yoldaki gelecek üretimlerin de temeli olan "Ali Baba ve Kırk Haramiler" ülkemizde oynadığı Ankara, İzmir, Mersin ve İstanbul'da büyük ilgi gören ve kapalı gişe oynamış bir opera.

(AT-CC-CC-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Ali Baba ve 40 Haramiler' Operasının Promiyeri 28 Mart'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement