Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatında çalışmalar hızla sürüyor - Son Dakika
Sağlık

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatında çalışmalar hızla sürüyor

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatında çalışmalar hızla sürüyor

Bursa'da şehrin merkezindeki 1315 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatı hızla yükselmeye devam ediyor.

20.09.2021 18:03  Güncelleme: 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da şehrin merkezindeki 1315 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatı hızla yükselmeye devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Acemler'deki hastane inşaatında yüklenici firma yetkililerinden çalışmalara ilişkin bilgi alarak incelemelerde bulundu.

Milletvekili Esgin, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, 188 erişkin yoğun bakım yatağı, 43 yeni doğan yoğun bakım yatağı, 231 poliklinik ve 32 ameliyathaneye sahip olacak tesisle ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaat sürecimiz tam gaz devam ediyor. İnşaatın her aşamasını yakından takip ediyoruz. 15 Kasım itibarıyla kaba inşaat tamamlanacak. Bütün amacımız inşaatın bir an önce tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmasıdır. Hedefimiz, Memleket Hastanesi ve Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'ni 2 yıl içinde Bursa'mıza kazandırmaktır.

Bursa Şehir Hastanesi'nin Kovid-19 döneminde ne kadar önemli olduğunu gördük. Kestel ve Gürsu gibi ilçelerimiz de dahil olmak üzere tüm ilçelerimizde hastaneler tamamlandı. İlçelerimizin hiçbirinde hastane eksikliği konusunda bir sorun kalmadı. Bursa Devlet yani Memleket Hastanesi ve Ali Osman Devlet Hastanesi, Bursa'da yapmış olduğumuz şu an itibarıyla kamu sağlık yatırımlarının son halkası. İnşallah Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ile bunları da 2 yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz."

Dr. Yavuzyılmaz ise hastaneyi belirlenen tarihten daha önce bitirip vatandaşın hizmetine sunmak için gayretlerinin sürdüğünü bildirdi.

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin 1315 yatak sayısı ile bölgedeki ve ilin merkezindeki sağlık hizmeti ihtiyacını karşılayacağını aktaran Yavuzyılmaz, "Vatandaşlarımıza daha nitelikli ve Sağlık Bakanlığımızın standartları doğrultusunda hizmet verilmesi için gayret edeceğimiz bir hastanemiz olacak." ifadesini kullandı.???????

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatında çalışmalar hızla sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa'da İçme Suyu Dağıtım Tesislerinde Online Analizler Yapılıyor
    16:48 Manisa'da İçme Suyu Dağıtım Tesislerinde Online Analizler Yapılıyor

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Manisa merkezinin su ihtiyacının yüzde 60'ını karşılayan Akpınar İçme Suyu Dağıtım Tesisleri'nde online arsenik ve demir cihazlarıyla anlık parametre analizleri yaparak kontrolleri sağlıyor. Ayrıca, arıtılan suyun analizleri ve klor ölçümleri de cihazlarla yapılarak tesisin 7 gün 24 saat takibi sağlanıyor. Tesisin genel işleyişi SCADA sistemiyle takip edilerek olumsuzluklara erken önlem alınıyor.

  • UMKE Ekibi Mahsur Kalan Vatandaşa Yardım Etti
    16:21 UMKE Ekibi Mahsur Kalan Vatandaşa Yardım Etti

    Sakarya'nın Pamukova ilçesinde kaldirik otu toplamak için çıktığı yaylada düşerek bacağını kıran ve mahsur kalan vatandaşın yardımına UMKE ekibi yetişti. Telefonunun şebekesi çekmediği için bölgede mahsur kalan vatandaş için sağlık ekipleri harekete geçti. Ambulansın bölgeye ulaşamaması üzerine UMKE timi talep edildi. Mahsur kalan vatandaşın yanına ulaşan UMKE timi, ilk müdahaleyi gerçekleştirdi ve yaralı vatandaş daha sonra 112 ekiplerine teslim edildi. Yaralı vatandaşın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

  • Başkan Biden'ın 'Maksimum Stabilite' sağlayan spor ayakkabıları, sosyal medyada günün konusu oldu: Air Bidens
    14:47 Başkan Biden'ın 'Maksimum Stabilite' sağlayan spor ayakkabıları, sosyal medyada günün konusu oldu: Air Bidens

    Başkan Joe Biden'ın Hoka markası tarafından tasarlanan 'Hoka Transport' ayakkabıları giymesinin ardından sosyal medyada tartışmalar başladı. Ayakkabılar, geniş tabanı ve maksimum konfor sağlama özellikleriyle dikkat çekiyor. Ancak, Biden'ın yaş ve bilişsel yetenekleriyle ilgili endişeler nedeniyle bazı eleştirilere maruz kalıyor.

  • 9 ayda 80 yaş ve üzeri bin hastaya evde sağlık hizmeti
    13:49 9 ayda 80 yaş ve üzeri bin hastaya evde sağlık hizmeti

    Samsun'da Sağlık Bakanlığı tarafından 80 yaş ve üzeri yaşlı bireylerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sağlıklı Yaş Alma Merkezi uygulaması, 9 ayda bin hastaya hizmet verdi. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki ekip, 80 yaş ve üzeri bireyleri evlerinde ziyaret ederek tedavilerini gerçekleştiriyor. Evde tedavisi yapılamayan yaşlılar ise hastanede muayene edildikten sonra tekrar evlerine götürülüyor. Bu hizmet kapsamında evde muayene, tetkik alımı, pansuman, rehabilitasyon, fizik tedavi, psikolog ve diyetisyen hizmetleri sunulmaktadır. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörü Prof. Dr. Erdinç Yavuz, 9 ayda bin hastaya hizmet verdiklerini ve daha fazla yaşlıya ulaşmaya ihtiyaçları olduğunu belirtti.

  • Diyarbakır'da hastane odalarına seccade ve dergi bırakıldı
    13:38 Diyarbakır'da hastane odalarına seccade ve dergi bırakıldı

    Diyarbakır'ın Silvan İlçe Müftülüğü tarafından Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesinde hasta ziyareti sonrası odalara seccade ve dergi; kitaplıklara ise Kur'an-ı Kerim bırakıldı. İlçe Müftülüğü öncülüğünde gerçekleştirilen 'Her Odaya Bir Seccade Projesi' kapsamında hastanede bulunan tüm odalara seccadeler ve dergiler yerleştirildi. Ayrıca, İlçe Müftülüğü tarafından yapılan kitaplıklar montelenip, başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere TDV Yayınevi kitapları yerleştirilip namaz tahtası bırakıldı. Hastane çalışanları, hasta ve yakınları yapılan bu ziyaret ve çalışmadan ötürü İlçe Müftülüğüne ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

  • 47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
    12:11 47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle 36'sı yerli üretim olmak üzere 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu. Bakan Işıkhan, ilaçların hastaların şifa olmasını temenni ederek vatandaşlara sağlıklı bir ömür diledi.

  • Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu
    11:50 Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu

    Sivas'ta yaşayan 15 yaşındaki Dilara Durmuş, hayvancılıkla uğraşırken yem karma makinesine saçlarını kaptırması sonucu derisi kopmuştu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen 8 saatlik başarılı operasyonla Dilara, saçlarına kavuştu. Prof. Dr. Mehmet Dadacı ve ekibi, mikrocerrahi yöntemlerle kopan saçlı deriyi dikti. Durmuş, 1 aylık tedavisinin ardından taburcu edildi. Operasyon olmasaydı, hayatı boyunca peruk takmak zorunda kalacaktı.

  • Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya
    11:07 Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya

    Birleşmiş Milletler'in desteklediği rapor, Gazze'de kıtlığın yaklaştığını ve nüfusun tamamının felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti. Gazze'deki 2.2 milyon kişi yeterli gıda bulamazken, kuzeydeki kıtlığın Mart-Mayıs 2024 döneminde başlaması bekleniyor. İsrail, 'açlığı savaş aracı olarak kullanmakla' suçlandı. Rapor, İsrail'in Gazze'yi geniş çapta yok etmesi ve yardımı kısıtlaması nedeniyle kıtlık koşullarının yayılacağını ifade etti.


Advertisement