Aliağa'da Türk Polis Teşkilatı'nın 173. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Aliağa'da Türk Polis Teşkilatı'nın 173. Kuruluş Yıl Dönümü

Aliağa\'da Türk Polis Teşkilatı\'nın 173. Kuruluş Yıl Dönümü

Yurt genelinde olduğu gibi, İzmir’in Aliağa ilçesinde de Türk Polis Teşkilatının 173’üncü kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

10.04.2018 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurt genelinde olduğu gibi, İzmir'in Aliağa ilçesinde de Türk Polis Teşkilatının 173'üncü kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, hizmet binasından yürüyüş yaparak Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanına geldi. Burada düzenlenen törene Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, Aliağa Engelliler Derneği Üyeleri, polis teşkilatı çalışanları, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Emniyet Teşkilatına ait çelengi Atatürk Anıtına sunan İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Türk Polis Teşkilatı'nın dünya ülkeleri arasındaki tüm polis teşkilatlarından daha üst bir seviyede olduğunu belirten Uğurtaş, "Türk Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845 yılında kurulan köklü bir teşkilattır. Polis teşkilatımız, gün geçtikçe çağın gereği olan bilimsel gücüne dayanarak, hukukun üstünlüğünü ön plana alıp, insan haklarına saygılı bir teşkilat olmak için yemin ettik" dedi.

Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz da, "Huzurun olmadığı bir yerde başka hiçbir şeyin anlamı olmuyor. İnsanın ve toplumun içerisinde en önemli olan konu emniyet ve güvenliktir" diye konuştu.

Tören, Yunus ekiplerinin motorla sergilediği gösteri ve Engelliler Derneğinin mehter takımının gösterisi ile devam etti. Törenin ardından Engelsiz Kafe'de, ebediyete intikal etmiş tüm şehitler için lokma döktürüldü. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aliağa'da Türk Polis Teşkilatı'nın 173. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement