Aliağa Tüpraş İşçilerinden İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Aliağa Tüpraş İşçilerinden İş Bırakma Eylemi

Aliağa Tüpraş İşçilerinden İş Bırakma Eylemi

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki TÜPRAŞ Rafinerisi'ndeki işçiler, Petrol İş Sendikası'nın eylem kararı alması üzerine iş bırakma eylemine gitti.

03.05.2017 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki TÜPRAŞ Rafinerisi'ndeki işçiler, Petrol İş Sendikası'nın eylem kararı alması üzerine iş bırakma eylemine gitti.

TÜPRAŞ işçilerinin toplu iş sözleşmesi süreci sürürken işçiler, Petrol İş Sendikası'nın kararı sonrası bu sabah eyleme gitti. Tam gün iş bırakma eylemi yapan işçilerin yarın tekrar iş başı yapacağı ancak pazartesi gününe kadar fazla mesai gerçekleştirmeyecekleri belirtildi. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri de eylemci işçilere, destek verdi. Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, kendilerini ziyarete gelen kurum temsilcilerini selamladı.

Eylemle ilgili açıklama yapan Oktay, "Toplu sözleşmede tıkanıklığın önünü açmak için elimizden gelen her türlü eylemi gerçekleştireceğiz. Şu an itibariyle karadan satış tamamen durdu. Sadece Aliağa'da değil, dört bölgede birden mal satışı durdu" dedi.

Oktay, işverenin mevcut haklarına saldırıda bulunduğunu öne sürdü. Mücadelenin sadece TÜPRAŞ işçilerinin kavgası olmadığını, tüm Bakırçay'ın kavgası olduğunu, bu yüzden dört bölgenin birlikte hareket edeceğini vurgulayan Oktay, "İşveren ne zaman taleplerimizi kabul eder ancak o zaman onlarla masaya otururuz" dedi. Oktay, Pazartesi gününe kadar işletmelerde bakım, proje, kara dolum gibi bölümler de dahil olmak üzere hiçbir ünitede hiçbir işçinin fazla mesai yapmayacağını belirtti.

İşçiler sık sık 'Gemileri yaktık geri dönüş yok', 'Birleşe birleşe kazanacağız' sloganları attı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aliağa Tüpraş İşçilerinden İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement