Alman Politikacılar Bozdağ'a Sert Tepki Gösterdi - Son Dakika
Dünya

Alman Politikacılar Bozdağ'a Sert Tepki Gösterdi

Alman Politikacılar Bozdağ\'a Sert Tepki Gösterdi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da çıkan yangınlar ve yangınların araştırılmasıyla ilgili olarak, "Bu yangınlar çıkmak için sadece Türklerin meskun olduğu evleri mi seçiyor" sözlerine Alman politikacılar sert tepki gösterdi Başbakan...

01.04.2013 20:48

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da çıkan yangınlar ve yangınların araştırılmasıyla ilgili olarak, "Bu yangınlar çıkmak için sadece Türklerin meskun olduğu evleri mi seçiyor" sözlerine Alman politikacılar sert tepki gösterdi Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da çıkan yangınlar ve yangınların araştırılmasıyla ilgili olarak, "Bu yangınlar çıkmak için sadece Türklerin meskun olduğu evleri mi seçiyor" sözlerine Alman politikacılar sert tepki gösterdi.

ANKA muhabirinin Alman politikacılardan edindiği bilgiye göre, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Dış ilişkiler Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz, Almanya'da resmi kayıtlara göre yılda 200 bin civarında yangın olduğunu, bu yangınlarda yaklaşık 6 bin insanın yaralandığını ve 600'ünün de bu yangınlarda hayatını kaybettiğini belirtti. Bu istatistiklere kafa yormak yerine, hemen "kundaklama" ihtimallerini düşünmenin doğru olmadığını söyleyen Polenz, "Kundaklama gibi suç kapsamına giren olayların hemen hemen tamamı aydınlatılmaktadır" dedi.

-"BOZDAĞ'IN KAVRAMA VE ANLAYIŞ PROBLEMİ VAR"-

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın kavrama ve anlayış problemi olduğunu iddia eden Alman-Türk Parlamenter Dostluk Grubu Başkanı ve Federal Milletvekili Johannes Kahrs, Almanya'da çok sayıda vahim vaka olduğunu ve sadece göçmenlere mal edilmemesi gerektiğini aktardı. Kahrs, "Vahim durumlarla karşı karşıya gelen göçmen kökenli yok denecek kadar azdır. Asıl olan şey şu ki, bu tür olaylardan sonra suçlu ya da suçluların bulunması ve vahim durumlar altında kalan kurbanlara hızlı ve bürokratik engeller olmadan yardımları ulaştırmaktır. Sayın Bozdağ'ın bu yöndeki yorumları olayların aydınlatılmasına ne yardımcı olmakta, ne de gerçeklikle bağdaşmaktadır. Önemli olan sağ radikalizme karşı mücadele edebilmektir" ifadelerini kullandı.

-"BAKAN BOZDAĞ KORKUNÇ İFTİRA ATIYOR"-

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarını korkunç iftira olarak değerlendiren Alman Hamburger Abendblatt gazetesi köşe yazarı Thomas Frankenfeld, "Almanya'da aşırı sağcı Naziler tarafından gerçekleştirilen ırkçı ve şiddet içeren vakalara karşı duyarlı olmamız konusunda ciddi sebeplerimiz var. Son yıllarda ne yazık ki Türk ailelerinin oturduğu binalara yönelik kundaklama olayları yaşanmıştır. Ancak yangınların sadece "neden hep Türklerin yaşadığı evler yanıyor' şeklindeki açıklanması gerçekçi değil. Her yerde teknik problemlerden kaynaklanan yangınlar çıkmakta" dedi.

Frankenfeld, Bozdağ'ın resmi açıklamalara dayandırmadan olayların Neo-Nazi tarafından yapıldığı suçlamasında bulunduğunu iddia ederek, bu durumu "korkunç iftira atıyor" sözleri ile değerlendirdi.

Frankenfeld, Almanya'da Türklere de Almanlar da terör saldırısında bulunulduğunu aktararak, "Almanya'da Türkler ve Almanlar ırkçılığa karşı birlikte mücadele vermektedirler. Almanya'da Nazilere yer yok. Almanya'nın yüzyıllardan beri seçim sonuçları bunu gösteriyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Avrupa Parlamentosu Milletvekili İsmail Ertuğ ise son yıllarda Almanya'da yaşanan terör olayları ile Türk toplumunda Almanlara karşı bir güvensizlik oluştuğunu kaydetti. Ertuğ, Bozdağ'ın sözlerini de şu şekilde değerlendirdi:

"Ancak Türkiye'deki yetkililer sanki Türk vatandaşlar Almanya'da korunmuyormuş gibi baskı yapmaya çalışıyorlar. Son yıllarda bir güven eksikliğini yaşandığı doğrudur. Ancak daha diplomatik açıklamalarla, iki ülke arasındaki ilişkilere zarar vermeyecek şekilde konunun üzerine gidilebilinir. Bu konuda duygusal olunmamalı, her iki taraftan da hassas olunmasını talep ediyorum." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Alman Politikacılar Bozdağ'a Sert Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement