Almanya'da Köyü Basan Sel Türkleri de Mağdur Etti - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Köyü Basan Sel Türkleri de Mağdur Etti

Almanya\'da Köyü Basan Sel Türkleri de Mağdur Etti

Almanya'da şiddetli yağış nedeniyle Aschaffenburg yakınındaki Waldaschaff Köyü caddelerini sel bastı.

12.07.2012 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da şiddetli yağış nedeniyle Aschaffenburg yakınındaki Waldaschaff Köyü caddelerini sel bastı. Dükkanları ve evlerinin bodrum katları sular altında kalan Türkler perişan oldu.

ALMANYA'da geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli yağmur yüzbinlerce Euro maddi hasara yol açtı. Bavyera Eyaleti'ne bağlı Aschaffenburg yakınında bulunan Waldaschaff Köyü'nde yaşayanlar da yağmur sularının mağduru oldu. Caddeler bir anda suyla kaplanırken evlerin bodrum katları ve işyerleri dolup taştı. Yağmur suları Demir Ailesi'nin bodrum katını da kullanılmaz hale getirdi. Yeni taşındıkları binanın bodrumunda, televizyon, koltuk, müzik seti gibi özel eşyaları bulunduğunu söyleyen Zekiye ve Adnan Demir çifti Binlerce Euro maddi hasar oluştu. Eşyaların hepsini çöpe atmak zorunda kaldık. Su pompayla çekildi. Kurutma cihazıyla duvarların nemi alınıyor. Zarar tespiti için bilir kişi raporunu bekliyoruz dediler.

İNŞAAT NEDEN OLDU

42 yıldır bölgede yaşayan ve Ege Döner büfesini işleten Demir Ailesi'nin komşusu Ahmet Karahan ise, su baskını nedeniyle bodrumdaki kazan dairesinde büyük maddi hasar oluştuğunu belirtirken Dükkanımın önünde büyük bir inşaat çalışması var. Kanal döşüyorlar. Bu nedenle büyük çukurlar açıldı. Yağmur suları da bu çukurda biriktiği için evlerin bodrum katları sular altında kaldı. Belediye yetkilileri ile görüşüp şikayetimizi dile getireceğiz. Zararımızın karşılanmasını istiyoruz diye konuştu.

KUM TORBALARI İLE ÖNLEM ALDIK

İnşaat çalışması bitene kadar benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için önlem aldıklarını da belirten Adnan Demir şöyle konuştu Binanın bodrum katına bakan pencerelerin önüne kum torbaları yerleştirdik. Sel baskını manzaralarını Türkiye'de görmeye alışığız ancak alt yapısı bu kadar iyi Almanya'da olabileceği hiç aklımıza gelmemişti. Binanın çevresinin suyla kaplandığını görünce hepimiz çok korktuk.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Köyü Basan Sel Türkleri de Mağdur Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement