Almanya'da Ünlenen Genç Türk Oyuncunun Hedefi Türk Sineması - Son Dakika
Dünya

Almanya'da Ünlenen Genç Türk Oyuncunun Hedefi Türk Sineması

Almanya\'da Ünlenen Genç Türk Oyuncunun Hedefi Türk Sineması

Almanya'da oynadığı birçok kısa metraj film ile büyük beğeni toplayan genç Türk oyuncu 24 yaşındaki Seren Şahin'in son filmi 'Üç', 25 Nisan'da Münih'te gösterilecek.

12.04.2013 12:02

Almanya'da oynadığı birçok kısa metraj film ile büyük beğeni toplayan genç Türk oyuncu 24 yaşındaki Seren Şahin'in son filmi 'Üç', 25 Nisan'da Münih'te gösterilecek. Başarılı oyuncunun hedefinde Türk filmlerinde rol almak var.

Seren Şahin, "Küçük yaşlardan itibaren oyunculuğa merakım vardı. Aktörleri hep büyük bir dikkatle izledim ve kendime ders çıkardım" dedi. Augsburg Üniversitesi'nde ekonomi eğitimini sürdüren genç oyuncu, "Eğitim benim için çok önemli. Okulumu bitirip, kendimi tamamen oyunculuğa adamak istiyorum. Şu ana kadar Alman yapımı filmlerde rol aldım ve Türk yapımı filmlerde de kendimi göstermek istiyorum. Filmlerimiz izleyenlerden tam not aldı. Son filmim ile de festivallerde yerimizi almak istiyoruz" dedi.

Son filmi 'Üç'ü İstanbul'da çektiklerini ve bundan ekip olarak büyük zevk aldıklarını söyleyen Seren Şahin, filmlerinin çok iddialı olduğunu ve bu film ile de festivallere katılacaklarını söyledi.

'ÜÇ"ÜN KONUSU

Almanya'da doğup büyüyen ve engelli gençlere bakıcılık yapan Emre'nin, görme engelli Juli ile otizm rahatsızlığı bulunan Jan'ın İstanbul seyahatine eşlik etmesi gerekir. Birlikte geldikleri İstanbul'da dolaşan gençlerden Jan, Kapalıçarşı'da kaybolur ardından ise Juli şehri keşfetmek için ayrılır. 3 gencin yolları ayrılmıştır artık. Arkadaşlarını bulmak için çırpınan Emre'nin yaşadığı korku ve çaresizlikler ile Juli ve Jan'ın başından geçenler bir tecrübe olmaktan öte maceraya dönüşür.

FİLM 25 NİSAN'DA İZLEYİCİ İLE BULUŞACAK

Seren Şahin'in rol aldığı son filmi 'Üç', 25 Nisan'da saat 22: 30, Münih City-Kinos Sineması'nda ilk kez seyirci ile buluşacak. Film, Kasım 2013'te Hannover'de düzenlenecek olan uluslararası Up-and- Coming Hannover Film Festival'inde şimdiden "En iyi film" adayları arasında gösteriliyor.

'CLASH' EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ ALMIŞTI

Şahin'in oynadığı 'Clash' (Çatışma), Münih'te 30 yıldır düzenlenen Flimmern & Rauschen Gençlik Film Festivali'nde 'en iyi film' ödülüne layık görülmüştü.

SEREN ŞAHİN KİMDİR?

1989 Münih doğumlu olan Seren Şahin, Augsburg Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi alıyor. Genç oyuncu "Tedbirler" (2005), "Kalp Atışı" (2006), "Bulutların Altında" (2006), "Sarı Gül" (2008), 34-İstanbul (Belgesel/ 2008), "Gerçekleştir!" (2009) ve "Clash" isimli filmlerde rol aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Almanya'da Ünlenen Genç Türk Oyuncunun Hedefi Türk Sineması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement