Altın Koza'da Sevgi Korteji Son Anda İptal Oldu - Son Dakika
Güncel

Altın Koza'da Sevgi Korteji Son Anda İptal Oldu

Altın Koza\'da Sevgi Korteji Son Anda İptal Oldu

20'nci Altın Koza Film Festivali'nin geleneksel Sevgi Korteji, bu yıl D-400 karayolunda açık tüp geçit inşaatı nedeniyle iptal edildi.

20.09.2013 13:35  Güncelleme: 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın Koza Film Festivali'nde önceki yıllar Türk Sineması'na emek veren oyuncular, yönetmenler ve yapımcılar, geleneksel Sevgi Korteji'nde üzeri açık klasik otomobiller, cipler, faytonlar ve otobüslerle kent turu atıp, halkı selamlıyordu. Beyazperdenin ünlülerini çıplak gözle görme fırsatı bulan Adanalılar, konfeti yağmurları arasında sanatçılardan imza almak ve atılan çiçekleri kapmak için birbirleriyle yarışıyordu.

TRAFİK ZATEN SIKIŞIK!

Bu yıl, bugün saat 17.00'da planlanan Sevgi Korteji, kentiçi trafiğindeki sıkışıklık nedeniyle iptal edildi. Altın Koza Film Festivali'ni organize eden Adana Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, 30-40 araçlık kortejin kent içinde trafiği saatlerce kiletleyeceğini göz önünde bulundurdu.

Sevgi Korteji'nin iptal kararında Adana'yı güney-kuzey yönünde ikiye bölen D-400 karayolunda temmuz ayından bu yana devam eden açık tüp geçiş inşaatı etkili oldu. 7-8 metre derinliğinde kanal görüntüsü ortaya çıkardığı ve kentiçi ulaşımı daha da karmaşık hale getirdiği için 'Karnıyarık Geçidi' olarak anılan açık tüp geçişe 220 metrelik yama inşaatı, kentin ana arterlerinde gün boyu taşıt yoğunluğu yaşatıyor.

Festival öncesinde yapılan tanıtım toplantısında ise ulaşım sıkıntısıyla ilgili soru üzerine Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Timuçin, Sevgi Korteji güzergahının herhangi bir sorun yaşatmayacağını söylemişti.

Bu arada, daha önce festivalin önemli etkinliklerinden olan ve ortalama 100 bin öğrenciyi sinemayla buluşturan 'Sinema Okullarda, Okullar Sinemada' organizasyonunu için hazırlık yapıldığı, ancak Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nce 'olur' verilmediği için bu etkinliğin gerçekleştirilemediği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altın Koza'da Sevgi Korteji Son Anda İptal Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement